Volgens Jef Pink, een visagist uit de jaren zeventig, is hij het die op het idee kwam van de bekende French Manicure. Dat schrijft WWD.
Jeff Pink werkte vroeger als visagist op verschillende Hollywoodfilmsets, hij had zijn eigen schoonheidswinkel en was ook van plan om een nagelstudio te openen. Omdat de verkoop wat tegenviel wou hij iets nieuws op de markt brengen en belde hij bevriende regisseurs en make-up artiesten om hen te vragen met welke beautyproblemen zij te maken hadden.

In die tijd zat een regisseur met een bepaald dilemma want in de filmindustrie moest de kleur van de nagellak hetzelfde zijn als die van de jurk. "Iedere keer als een jonge actrice van jurk veranderde moest haar nagellak ook aangepast worden, soms wel vier keer per dag. De regisseur zei toen tegen me dat hij wel drie uur tijd verloor aan het veranderen van nagellak en tijd is geld in de showbizzwereld", legt Mr. Pink uit aan WWD.

Wie was eerst?
Jeff Pink kwam toen op het idee om een wit lijntje te tekenen bovenaan de nagel zodat die er proper uitzag, een look die bij alle gekleurde jurken paste, en hij hoopte dat zijn ingeving zou aanslaan in de film- en modewereld. Dat was het geval en al snel vloog hij naar Parijs om de nagels te verzorgen van de modellen tijdens de modeshows, vandaar dat de nagellak de term French heeft meegekregen.

In 1975 begon Mr. Pink zijn eigen nagelstudio 'Orly International' en nam een patent op de term 'The Original French Manicure'. Nochtans wordt er ook gefluisterd dat de French Manicure is uitgevonden in Parijs door Max Factor in 1930, voor Parisiennes die een cleane look wouden. Anderen beweren dan weer dat het woord French er is aan toegevoegd omdat dat chiquer klinkt.

Allereerste nagellak
Nagellak is oorspronkelijk uitgevonden in China tijdens de Ming dynastie, vrouwen gebruikten toen een mix van bijenwas en gelatine met goud en zilver om hun nagels mee te versieren. Die nagellak was zo kostbaar dat de vrouwen speciaal bewaakt moesten worden tegen dieven.

In Egypte gebruikten ze dan weer Henna en verfden ze het liefst van al hun nagels rood, een symbool voor de hoge klasse, net zoals de koninginnen Cleopatra en Nefertiti. Maar de allereerste moderne nagellak werd uitgevonden in 1917 door het bedrijf Cutex die geïnspireerd waren door de autolak tijdens de bloeiende auto-industrie in die tijd. (AV)

Volgens Jef Pink, een visagist uit de jaren zeventig, is hij het die op het idee kwam van de bekende French Manicure. Dat schrijft WWD. Jeff Pink werkte vroeger als visagist op verschillende Hollywoodfilmsets, hij had zijn eigen schoonheidswinkel en was ook van plan om een nagelstudio te openen. Omdat de verkoop wat tegenviel wou hij iets nieuws op de markt brengen en belde hij bevriende regisseurs en make-up artiesten om hen te vragen met welke beautyproblemen zij te maken hadden. In die tijd zat een regisseur met een bepaald dilemma want in de filmindustrie moest de kleur van de nagellak hetzelfde zijn als die van de jurk. "Iedere keer als een jonge actrice van jurk veranderde moest haar nagellak ook aangepast worden, soms wel vier keer per dag. De regisseur zei toen tegen me dat hij wel drie uur tijd verloor aan het veranderen van nagellak en tijd is geld in de showbizzwereld", legt Mr. Pink uit aan WWD. Wie was eerst? Jeff Pink kwam toen op het idee om een wit lijntje te tekenen bovenaan de nagel zodat die er proper uitzag, een look die bij alle gekleurde jurken paste, en hij hoopte dat zijn ingeving zou aanslaan in de film- en modewereld. Dat was het geval en al snel vloog hij naar Parijs om de nagels te verzorgen van de modellen tijdens de modeshows, vandaar dat de nagellak de term French heeft meegekregen. In 1975 begon Mr. Pink zijn eigen nagelstudio 'Orly International' en nam een patent op de term 'The Original French Manicure'. Nochtans wordt er ook gefluisterd dat de French Manicure is uitgevonden in Parijs door Max Factor in 1930, voor Parisiennes die een cleane look wouden. Anderen beweren dan weer dat het woord French er is aan toegevoegd omdat dat chiquer klinkt. Allereerste nagellak Nagellak is oorspronkelijk uitgevonden in China tijdens de Ming dynastie, vrouwen gebruikten toen een mix van bijenwas en gelatine met goud en zilver om hun nagels mee te versieren. Die nagellak was zo kostbaar dat de vrouwen speciaal bewaakt moesten worden tegen dieven. In Egypte gebruikten ze dan weer Henna en verfden ze het liefst van al hun nagels rood, een symbool voor de hoge klasse, net zoals de koninginnen Cleopatra en Nefertiti. Maar de allereerste moderne nagellak werd uitgevonden in 1917 door het bedrijf Cutex die geïnspireerd waren door de autolak tijdens de bloeiende auto-industrie in die tijd. (AV)