Met een nieuwe iPhone-applicatie kunnen gebruiksters van make-up voortaan testen of alle ingrediënten wel volkomen veilig zijn. Cosmetifique heet de toepassing van Apple, die voor 1,99 dollar kan gedownload worden via cosmetifique.com en ook geschikt is voor de iPod.

Cosmetifique bevat een database van vijfduizend ingrediënten. Wanneer u een ingredient aanduidt, dan gaat het, al naargelang de veiligheid voor gezondheid en milieu, rood, groen of oranje oplichten. De ingrediënten die worden aanbevolen, zijn stuk voor stuk biologisch. Favoriete producten kunnen via het systeem ook worden opgeslagen en dan via e-mail, facebook of twitter gedeeld met vrienden.

Cosmetifique speelt in op de toenemende vraag naar natuurlijke schoonheidsproducten. In Europa is het wel zo dat alle cosmeticaproducten moeten voldoen aan de Europese Cosmeticarichtlijn. Die voorziet een lijst met verboden ingrediënten en bestanddelen waarvan de concentratie beperkt moet blijven.

Ann Heylens.

Met een nieuwe iPhone-applicatie kunnen gebruiksters van make-up voortaan testen of alle ingrediënten wel volkomen veilig zijn. Cosmetifique heet de toepassing van Apple, die voor 1,99 dollar kan gedownload worden via cosmetifique.com en ook geschikt is voor de iPod. Cosmetifique bevat een database van vijfduizend ingrediënten. Wanneer u een ingredient aanduidt, dan gaat het, al naargelang de veiligheid voor gezondheid en milieu, rood, groen of oranje oplichten. De ingrediënten die worden aanbevolen, zijn stuk voor stuk biologisch. Favoriete producten kunnen via het systeem ook worden opgeslagen en dan via e-mail, facebook of twitter gedeeld met vrienden. Cosmetifique speelt in op de toenemende vraag naar natuurlijke schoonheidsproducten. In Europa is het wel zo dat alle cosmeticaproducten moeten voldoen aan de Europese Cosmeticarichtlijn. Die voorziet een lijst met verboden ingrediënten en bestanddelen waarvan de concentratie beperkt moet blijven. Ann Heylens.