Voor make-upadvies of het testen van de veiligheid van ingrediënten kon u al aan de slag met de iPhone. Maar nu wordt het toestel zelf een schoonheidsproduct. De Amerikaanse dermatoloog Greg Pearson bedacht een applicatie gebaseerd op luminotherapie tegen acné. Wanneer mensen bellen, treedt ze in werking en straalt het scherm van de iPhone blauw en rood licht uit. Dat zou de bacteriën doden en de productie van collageen stimuleren, waardoor dus ook rimpels afnemen.

De New Yorkse dermatoloog dr Macrene Alexiades-Armenakas, reageert in de New York Times kritisch. "Rood en blauw licht zijn in minieme mate efficiënt tegen acné. In klinische studies is pas na 88 behandelingen enige verbetering te zien", zo zegt ze en uit ook haar bezorgdheid over de mogelijke schadelijke effecten van de ultraviolette straling.

"Er is inderdaad veel meer studie nodig", geeft dr Pearson toe in de krant. "Maar ik ben gefascineerd door het concept dat mensen hun acné kunnen behandelen terwijl ze bellen".

Ann Heylens.

Voor make-upadvies of het testen van de veiligheid van ingrediënten kon u al aan de slag met de iPhone. Maar nu wordt het toestel zelf een schoonheidsproduct. De Amerikaanse dermatoloog Greg Pearson bedacht een applicatie gebaseerd op luminotherapie tegen acné. Wanneer mensen bellen, treedt ze in werking en straalt het scherm van de iPhone blauw en rood licht uit. Dat zou de bacteriën doden en de productie van collageen stimuleren, waardoor dus ook rimpels afnemen. De New Yorkse dermatoloog dr Macrene Alexiades-Armenakas, reageert in de New York Times kritisch. "Rood en blauw licht zijn in minieme mate efficiënt tegen acné. In klinische studies is pas na 88 behandelingen enige verbetering te zien", zo zegt ze en uit ook haar bezorgdheid over de mogelijke schadelijke effecten van de ultraviolette straling. "Er is inderdaad veel meer studie nodig", geeft dr Pearson toe in de krant. "Maar ik ben gefascineerd door het concept dat mensen hun acné kunnen behandelen terwijl ze bellen". Ann Heylens.