Interview met Serge Majoullier, de neus achter Prodigieux Le Parfum

Knack Weekend sprak met bekend parfumeur Serge Majoullier, de neus achter Prodigieux Le Parfum van Nuxe.

Knack Weekend sprak met bekend parfumeur Serge Majoullier, de neus achter Prodigieux Le Parfum van Nuxe.


Hoe zou jij de geur Prodigieux Le Parfum omschrijven? Het is een sexy geur, een zonnig parfum dat doet denken aan de zee en aan de horizon. Ik componeerde een nieuwe melodie waarin vrouwen de vertrouwde klanken van l’Huile Prodigieuse herkennen. Je kan na een uur de drie niveaus in het parfum onderscheiden. Zo zal je eerst de betoverende geuren van een vers boeket bloemen ruiken en daarna pas de diepere noten.


Waarom heb je voor het parfum dezelfde geur gekozen als voor de olie? We streefden naar een volledige lijn. Het parfum is de perfecte aanvulling voor de olie en ondanks dat de geuren heel gelijkaardig zijn, zit er toch een duidelijk verschil in. We hebben met nieuwe ingrediënten gespeeld om het parfum een meer moderne en frisse touch te geven. Ook de alsmaar vernieuwende technologie heeft me geholpen om Prodigieux Le Parfum extra licht te maken in vergelijking met de olie.


Waar heb je inspiratie gehaald om deze geur te creëren? Het grondidee kwam in 1991 van Aliza Jabès, de vrouw achter Nuxe. Toen ze net bevallen was van haar eerste kindje droomde ze van een magisch product dat haar terug helemaal zou doen heropleven en in één gebaar haar gelaat, lichaam en haren zou voeden, met de geur van vakantie en zon op het strand. Zo hebben we samen ons met hart en ziel in een groot avontuur gestort en de eerste Nuxe producten ontwikkeld. Eén jaar lang hebben we gewerkt aan het eerste parfum van Nuxe. Meestal vertrek je van een geur die je aanpast aan de cosmetica, maar nu moest ik de geur van l’Huile Prodigieuse vangen in een parfum. Pas 20 jaar na het succes van de olie hebben we aan een parfum gedacht. Deze omgekeerde werking is zeer uniek.Hoe draag je het best een parfum? Het hangt er vanaf of je een goede of slechte huid hebt. De huid geeft soms, onvoorspelbare reacties op een parfum. Zo kan deze lang meegaan of net snel vergaan. Het verschilt van persoon tot persoon. Ik verkies de hals, zo verstuif ik een parfum twee keer langs beide kanten. Je moet echt een parfum zoeken dat bij je past en lang blijft ruiken.


Welk parfum draag je momenteel? (lacht) Ik draag zelden parfum. Het is soms heel verleidelijk om parfum op te spuiten, maar omdat ik elke dag bezig ben met een nieuwe geur te creëren moet ik zelf zo neutraal mogelijk blijven. Ik moet ervoor zorgen dat mijn reukzintuig niet afgeleid wordt. Wanneer ik niet bezig ben met mijn werk, geniet ik er wel van om eens parfum te verstuiven. Zoals op vakantie of in het weekend. Maar het maakt mijn werk extra moeilijk als ik mijn parfum met andere extracten moet onderscheiden. Dat vermijd ik dus.


Wat zijn de nodige kwaliteiten om een excellent parfumeur te worden? Je moet heel hard werken, vooral in het begin van je carrière. Een sterk reukzintuig is natuurlijk heel handig als je deze job wilt uitvoeren maar uiteindelijk word je succesvol door je creativiteit. Je evolueert als parfumeur omdat je constant word geïnspireerd. Het is een kunst om de juiste combinaties te vinden. Soms werk je twee jaar aan een geur, maar als het merk waarvoor je werkt het niet goed vindt, kan je alles wegsmijten. Het is soms hard en frustrerend en er is veel concurrentie. Het is noodzakelijk om jezelf te onderscheiden van de anderen.


Staan er nog grote projecten klaar in de toekomst? Momenteel heb ik mijn handen vol. Ik ben nu bezig met 22 producten tegelijkertijd. Eerder werkte ik al met Georgio Armani en Thierry Mugler en deze grote projecten nemen heel wat moeite in beslag, maar daar rek ik met plezier extra tijd voor uit. Ook nu ben ik een geur aan het creëren voor Lolita Lempicka. Het is niet altijd makkelijk om samen te werken met zulke grote merken. Zo heeft in het verleden mijn ego al eens gebotst met dat van meneer Armani (lacht). (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content