Interview met Liz Edlich van Radical Skincare

© Radical

Radical Skincare steunt op een goed doordachte mix van antioxidanten en herstellende kalmerende elementen, bij elkaar gehouden door de unieke Trylacel technologie.

Wanneer de dochters van de plastisch chirurg Richarg F. Edlich, wereldberoemd voor zijn werk rond (brand)wondgenezing een huidverzorgingslijn op de markt brengen dan zijn de oren van cosmeticaliefhebbers automatisch gespitst. Terecht, zo blijkt nu. De Radical Skincare-lijn wint steeds meer aan populariteit en onder meer Demi Moore en Goldie Hawn beweren niet meer zonder de serums, crèmes en maskers van Radical te kunnen.

Wij spraken met Liz Edlich, die samen met haar zus Rachel aan het roer van Radical staat.

Hoe bent u op het idee gekomen om met Radical Skincare te beginnen? Liz Edlich: “Op een zeker moment had ik het gevoel alsof alle gesprekken met mijn vriendinnen draaiden om ouder worden, hormonenspiegels en wat de tijd doet met ons lichaam en onze huid. Ook mijn zus had genoeg van haar huidproblemen; na haar tweede kind had ze immers bijzonder veel last van rosacea. Aangezien we dankzij onze vader veel goede dokters kennen besloten we met hen samen te zitten en te werken aan iets dat vrouwen écht zou helpen om weer van hun huid te gaan houden.”

De producten die jullie ontwikkeld hebben zouden 300 keer zo efficiënt zijn als bestaande huidverzorggingsproducten. Wat is het geheim?

Edlich: “Onze formule is zo efficiënt omdat we meer dan 15 antioxidanten in 1 product gebruiken die onze huid op verschillende niveaus moeten beschermen tegen de schade van vrije radicalen. De meeste cosmeticamerken gebruiken slechts een of twee antioxidanten in hun formule, en dat is ook omdat antioxidanten hun kracht afneemt in een crème of serum. Daarom gebruiken we onze gepatenteerde Trylacel technologie om de werkzaamheid van de antioxidanten hoog te houden. Deze antioxidanten vormen in samenwerking met kalmerende en verzachtende ingrediënten het geheim van Radical Skincare.”

Is Radical geschikt voor ieder huidtype? Edlich: “Absoluut, dankzij de formule is het geschikt voor ieder huidtype, voor mensen die hun producten graag zonder parabenen hebben of voor zij die ieder ingrediënt minutieus beoordelen, voor mensen die denken aan een cosmetische ingreep of zelfs voor mensen met een heel gevoelige, zelfs beschadigde huid.”

Jullie vader is plastisch chirurg. Hoe heeft zijn beroep julie blik op schoonheid en perfectie beïnvloed? Edlich: “We hebben vroeger gewerkt in het laboratorium van onze vader en daar hebben we veel geleerd over de genezing van wonden en beschadigde huid. We hebben toen gezien wat je kan bereiken wanneer je wetenschap, innovatie en toewijding combineert en die werkethiek hebben we ook toegepast in onze eigen Radical lijn.”

Wat zijn volgens u de belangrijkste eigenschappen van een huidverzorgingsgamma?

Edlich: “Snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk. De Radical Skincarelijn is mijn ochtend- en avondreflex, maar ik gebruik ze ook gedurende de dag omdat ik zo hou van de textuur en de geur van de producten. Elke keer ik smeer voelt het alsof ik weer zuurstof krijg en heb ik weer alle kracht om de dag tegemoet te gaan.” (KS)

Radical is te koop bij Smets Premium Store in Brussel en via de Radical webshop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content