Intelligente uv-filter

De intelligente UV-filter past zich aan aan de sterkte van de zon.

In de zomer is bescherming tegen de zon uiterst belangrijk om de huid jong en rimpelloos te houden. Maar het is niet altijd eenvoudig om de juiste beschermingsfactor te kiezen. Het Zwitserse bedrijf Blueshift werkt nu aan een intelligente UV-filter, die zich aanpast aan de sterkte van de zon.

De intelligente filter reageert op de stralingssterkte en zal dus een hogere bescherming bieden op bijvoorbeeld schouders en neus, die meer zonlicht absorberen, dan op de benen. Of op de middag, wanneer de zon het felst brandt. Ook schiet de intelligente filter pas in actie wanneer dat nodig is. Want vele dagcrèmes en foundations bevatten een zonnebescherming, maar de drager zit vaak het grootste gedeelte van de tijd binnen.

Blueshift hoopt zijn technologie al volgend jaar op de markt te brengen. De intelligente filters zouden zowel in zonnecrème als huidverzorging en make-up verwerkt kunnen worden. Blueshift hoopt zijn vondst, die al bekroond werd met een Venture Award, te kunnen slijten aan grote cosmeticabedrijven als Nivea en L’Oréal.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content