In beeld: zes make-uplooks voor de festivals die je ook zelf kan aanbrengen

In beeld: zes make-uplooks voor de festivals die je ook zelf kan aanbrengen
© MAC Cosmetics

Dottie © M.A.C cosmetics

De M.A.C mua gebruikten voor de stippen op het gezicht de Acrylic Black face- en bodypaint omdat deze sweatproof is, lekker lang blijft zitten maar tegelijk ook netjes weg te halen valt. Een zwarte waterproof eyeliner zal echter ook tijdelijk werken voor deze look.

(Lipstickkleur: Yash)

Floral Flirt © M.A.C cosmetics

Met de witte acrylic paint van M.A.C teken je dan weer fijne bloemetjes (of andere figuren) op je slapen en jukbeenderen met een fijn penseel. Dankzij de watervaste formule zouden je tekeningen 12 uur lang moeten houden!

(Gebruikte highlighter: Extra Dimension Skinfinish in Double Gleam)

Genuine Gold © M.A.C cosmetics

Hoe zorg je ervoor dat je glitter in zo'n fijne lijntjes kan aanbrengen én dat het blijft zitten? Bij M.A.C. gebruikten ze de gouden oogpotlood 'Atomic ore' en gebruikten ze vervolgens gouden glitter die ze mengden met de kleurloze mixing medium eyeliner.

(Gebruikte oogschaduw: Brown Script)

Glitterazzi © M.A.C cosmetics

Om deze glitter goed te laten blijven zitten is het belangrijk om eerst een soort basis'lijm' rond je ogen aan te brengen. De mixing medium eyeliner is een soort vaseline die je huid geen schade toebrengt en toch goed product kan vasthouden. De M.A.C mua's gebruikten vervolgens de 3D glitters 'brassy gold', 'black' en 'pink' met een borsteltje aan. Breng regelmatig nieuwe glitter aan op je penseel en vermijd een brokkelig effect.

(Gebruikte blush: Dainty)

Glow with the Flow © M.A.C cosmetics

Geef je gezicht allereerst een glanzende gloed door niet kwistig te zijn met highlighter (de M.A.C. mua's gebruikten voor deze huidstoon de Extra Dimension highlighter in de kleur Show Gold) en breng aan op je jukbeenderen, wenkbrauwbeen, binnenste ooghoek, neus en cupidoboog. Werk af met je twee favoriete kleuren oogschaduw (een kleur onder, en eentje boven) en breng deze al 'deppend' aan voor meer intensiteit.

(Gebruikte oogschaduw: Star's And Rockets en Lucky Green)

Flawlessly Fierce © M.A.C cosmetics

De elegant getekende snor (netjes getraceerd met eyeliner) is eigenlijk niet de eyecatcher van deze look: de mooie smokey eyes zijn dat. De M.A.C. mua's tippen dat je door je oogschaduw goed uit te blenden én deze ook onder je oog en op je waterlijn aan te brengen een nog intensere blik creëert. (Gebruikt oogschaduwpalet: Semi-Sweet Times Nine)