In beeld: de dertig beste looks van Lady Gaga

Lady Gaga, 2010 © REUTERS

Haar dramatische en soms shockerende looks hielpen ongetwijfeld bij haar groeiende populariteit. In 2007 was ze nog trouw aan haar eigen haarkleur en brunette. Een greep uit haar beste looks:

Haarstrikken gemaakt van (echt) haar werden een hit dankzij Gaga. Het internet staat vol met tutorials hoe je deze look zelf kunt maken. Paris Hilton was overigens ook fan. De zangeres heeft een grote voorliefde voor maskers en draagt het liefst creaties van Alexander McQueen, denk bijvoorbeeld aan het rode masker van kant dat ze bij de VMAs in 2009 droeg. Het jaar erop verbaasde ze iedereen door in een jurk van rauw vlees te verschijnen bij de VMAs, een samenwerking met Nicola Formischetti. Haar maatschappelijke betrokkenheid liet ze ook blijken toen ze in 2010 een mannelijk alter ego genaamd Jo Calderone in het leven riep. Ze verschijn, haast onherkenbaar, in mannenkleding en kort kapsel op de cover van de Japanse Vogue Hommes. Jo verscheen ook meerdere malen op het podium tijdens optredens van de zangeres.

Met de release van het album Art Pop in 2013 gebruikte Gaga haar gezicht als een canvas, met kleurrijke make-up, volumineus bruin haar en op zeemeerminnen-geinspireerde bikini’s. Datzelfde jaar raakte ze bevriend met Donatella Versace. Gaga droeg zelfs een nummer op aan de mode ontwerpster en verscheen in een Versace campagne. De twee werden hand in hand gespot in Parijs bij de Atelier Versace fashion show. Voor de gelegenheid droeg Gaga een – letterlijk en figuurlijke – schitterende Versace jurk met capuchon.

Tenslotte is daar nog Gaga’s liefde voor de Muppets. In 2009 zagen we haar in een op Kermit geïnspireerde outfit. Later acteerde ze in een speciale Thanksgiving tv-show, Lady Gaga and the Muppets’ Holiday Spectacular. In 2014 stond ze centraal in de kerstcampagne van H&M, samen met Tony Bennett. Haar kapsel? Gigantisch zwart krullend haar, á la Cher.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content