In beeld: beroemde rode lippen

In beeld: beroemde rode lippen
© Facebook

Van de glanzende robijnrode mond van Marilyn tot de matte felrode grijns van Gwen Stefani; rode lippen zijn een Hollywoodklassieker. Hoewel het niet gemakkelijk is om lippenstift vlekkeloos aan te brengen leek het voor deze sterren een fluitje van een cent. Acht Hollywoodsterren met perfecte rode lippen die ons spontaan naar ons make-up tasje doen grijpen.

Marilyn Monroe © Facebook

Gwen Stefani © Reuters

Met Marilyn Monroe en Mae West als haar voorbeelden is Stefani's make-up gebaseerd op de jaren vijftig. Voor haar outfit en kapsels kiest ze dan weer voor een trendy hedendaagse look. Aan Harper's Bazaar vertelt ze dat haar grootmoeder haar eerste rode lippenstift voor haar kocht toen ze nog in de middelbare school zat.

Grace Kelly © Reuters

Alfred Hitchcock beschreef zijn favoriete actrice als een vulkaan onder een sneeuwtapijt. De fragiele actrice koos voor een glimmend rode mond die fel afstak tegen haar porseleinen huid en groene ogen.

Scarlett Johansson © Reuters

Met haar ovaalvormig gezicht en volle frambozenrode lippen is Scarlett uitgegroeid tot het nieuwe Hollywoodicoon. Ze wordt weleens de Marilyn Monroe van de 21e eeuw genoemd.

Elizabeth Taylor © Facebook

Met haar diepblauwe ogen wond ze indertijd menig acteur rond haar vinger, zo trouwde ze tot acht keer toe. Voor haar lippen bleef het Hollywoodicoon trouw aan haar karmijnrode lipstick.

Dita Von Teese © Reuters

De burlesk diva Dita is een echte fan van de jaren vijftig en kiest voor mooi kersenrood dat fel afsteekt tegen haar witte huid en zwarte haren. In een interview met Harper's bazaar liet ze weten dat Rouge Bingo van Dior één van haar favorieten is. Ze liet ook optekenen dat ze nooit naar buiten gaat zonder rode lippen

Christina Aguilera © Reuters

Christina is eveneens een grote fan van Marilyn en kopieert haar stijl tot in de details. Platinablonde lokken, eyeliner en vuurrode lippen. Marilyns charme en charisma heeft ze wel niet helemaal kunnen na-apen.

Lucille Ball © Twitter

Comédienne Lucille Ball, uit de televisieserie I Love Lucy, was een grote fan van matte vuurrode lippenstift. De roodharige actrice stond in 1935 zelf model voor de lippenstiften van Max Factor. Clear red, de kleur waarvoor Lucille reclame maakte wordt niet meer gemaakt door Max Factor.