Celebrities als Gwyneth Paltrow, Kirsten Duns en Victoria Beckham zijn fans van dit dieet. Dit dieet focus op het behouden van een evenwichtige pH-waarde van het lichaam. Dat schrijft Daily Mail.

Bij het Alkaline-dieet, waarvan Victoria Beckham en Jennifer Aniston 'zware' aanhangers zijn, eet men vooral alkalische voedingsmiddelen op de pH-waarde in het lichaam evenwichtig te houden. Het zou meer zijn dan enkel een dieet: het zou ook helpen om hoofdpijn en slapeloosheid te verhelpen. Bovendien zorgt het ook voor een goede portie energie.

Voorbeelden van voedingsstoffen met een hoge alkalische waarde (bevatten weinig eigen zuren) zijn onder meer spinazie, uien en asperges. De fruitsoorten met een hoge alkalische waarde zijn o.a. citroenen, mango's en watermeloenen.

Wie het strikte dieetprogramma volgt, bant zetmeelhoudende producten (pasta, brood,...) en groenten. Een voorbeeld van een groente die aanhangers van dit dieet vermijden: de augurk. Dit omdat het enorm veel zuur bevat. Ook vlees en vis worden zoveel mogelijk vermeden. Het komt er eigenlijk op neer dat ongeveer zeventig procent van de aanbevolen voedingsstoffen alkalisch zijn: vooral fruit en groenten.

Het alkalische kookboek

Van heel Hollywood lijkt vooral Victoria Beckham het meest in de ban van het dieet. Zo is ze erg enthousiast over het alkalische kookboek 'Honestly Healty'. Haar liefde voor de alkalische keuken verklaarde Victoria via Twitter. (LVR)

Celebrities als Gwyneth Paltrow, Kirsten Duns en Victoria Beckham zijn fans van dit dieet. Dit dieet focus op het behouden van een evenwichtige pH-waarde van het lichaam. Dat schrijft Daily Mail. Bij het Alkaline-dieet, waarvan Victoria Beckham en Jennifer Aniston 'zware' aanhangers zijn, eet men vooral alkalische voedingsmiddelen op de pH-waarde in het lichaam evenwichtig te houden. Het zou meer zijn dan enkel een dieet: het zou ook helpen om hoofdpijn en slapeloosheid te verhelpen. Bovendien zorgt het ook voor een goede portie energie. Voorbeelden van voedingsstoffen met een hoge alkalische waarde (bevatten weinig eigen zuren) zijn onder meer spinazie, uien en asperges. De fruitsoorten met een hoge alkalische waarde zijn o.a. citroenen, mango's en watermeloenen. Wie het strikte dieetprogramma volgt, bant zetmeelhoudende producten (pasta, brood,...) en groenten. Een voorbeeld van een groente die aanhangers van dit dieet vermijden: de augurk. Dit omdat het enorm veel zuur bevat. Ook vlees en vis worden zoveel mogelijk vermeden. Het komt er eigenlijk op neer dat ongeveer zeventig procent van de aanbevolen voedingsstoffen alkalisch zijn: vooral fruit en groenten. Het alkalische kookboek Van heel Hollywood lijkt vooral Victoria Beckham het meest in de ban van het dieet. Zo is ze erg enthousiast over het alkalische kookboek 'Honestly Healty'. Haar liefde voor de alkalische keuken verklaarde Victoria via Twitter. (LVR)