De grootste brug die je over moet als je fel gekleurde eyeliner wil dragen, is de psychologische. Het is nu eenmaal behoorlijk anders dan je gebruikelijke zwarte of bruine lijntje. Wen dus gerust eerst zelf aan de opvallende kleurtjes door veel te experimenteren en trek pas de wijde wereld in met je felle oogranden als je je zelfzeker genoeg voelt. Dan volgt de rest van de wereld wel!

De subtiele manier

Is de eyeliner ondanks je uitbundig experimenteren toch een beetje te pittig voor jou? Trek er dan nog een iets dunnere lijn eyeliner over in je vertrouwde kleur, zodat er nog maar een klein randje van de felle kleur zichtbaar is. Zo wordt de eyeliner niet de blikvanger van je gezicht, maar wel een subtiel detail.

Tegengestelden trekken elkaar aan

Hou rekening met de kleur van je ogen wanneer je een kleur kiest en weet dat contrast altijd goed werkt. Bruine ogen zien er geweldig uit met rijke, diepe kleuren zoals marine- of kobaltblauw. Een groene eyeliner is dan weer een must have voor mensen met hazelkleurige ogen. Blauwe kijkers kiezen dan weer best voor warme kleuren met brons- oranje- of roesttinten en groene pupillen staan prachtig met paars of magenta.

Eén regel

Jij wil je wagen aan die prachtige kleuren? Onthoud dan één gouden regel: less is more. Houd je andere make-up simpel, want je ogen zullen al genoeg aandacht trekken.

(EK)

Ontdek hier onze selectie vrolijke beautyproducten.

De grootste brug die je over moet als je fel gekleurde eyeliner wil dragen, is de psychologische. Het is nu eenmaal behoorlijk anders dan je gebruikelijke zwarte of bruine lijntje. Wen dus gerust eerst zelf aan de opvallende kleurtjes door veel te experimenteren en trek pas de wijde wereld in met je felle oogranden als je je zelfzeker genoeg voelt. Dan volgt de rest van de wereld wel! Is de eyeliner ondanks je uitbundig experimenteren toch een beetje te pittig voor jou? Trek er dan nog een iets dunnere lijn eyeliner over in je vertrouwde kleur, zodat er nog maar een klein randje van de felle kleur zichtbaar is. Zo wordt de eyeliner niet de blikvanger van je gezicht, maar wel een subtiel detail.Hou rekening met de kleur van je ogen wanneer je een kleur kiest en weet dat contrast altijd goed werkt. Bruine ogen zien er geweldig uit met rijke, diepe kleuren zoals marine- of kobaltblauw. Een groene eyeliner is dan weer een must have voor mensen met hazelkleurige ogen. Blauwe kijkers kiezen dan weer best voor warme kleuren met brons- oranje- of roesttinten en groene pupillen staan prachtig met paars of magenta. Jij wil je wagen aan die prachtige kleuren? Onthoud dan één gouden regel: less is more. Houd je andere make-up simpel, want je ogen zullen al genoeg aandacht trekken. (EK)