How to: kleurrijke eyeliner

Actrice Jessica Alba combineert twee glanzende kleuren voor een feestelijk effect. © Getty Images

Toegegeven: er iets een tikkeltje durf voor nodig om felle eyeliner te gebruiken, maar het loont wél de moeite. De felle kleur is verrassend, fris en speels en dus de ideale zomerlook. Hoe jij het zonnetje in huis wordt, lees je hier.

De grootste brug die je over moet als je fel gekleurde eyeliner wil dragen, is de psychologische. Het is nu eenmaal behoorlijk anders dan je gebruikelijke zwarte of bruine lijntje. Wen dus gerust eerst zelf aan de opvallende kleurtjes door veel te experimenteren en trek pas de wijde wereld in met je felle oogranden als je je zelfzeker genoeg voelt. Dan volgt de rest van de wereld wel!

De subtiele manier

Is de eyeliner ondanks je uitbundig experimenteren toch een beetje te pittig voor jou? Trek er dan nog een iets dunnere lijn eyeliner over in je vertrouwde kleur, zodat er nog maar een klein randje van de felle kleur zichtbaar is. Zo wordt de eyeliner niet de blikvanger van je gezicht, maar wel een subtiel detail.

Tegengestelden trekken elkaar aan

Hou rekening met de kleur van je ogen wanneer je een kleur kiest en weet dat contrast altijd goed werkt. Bruine ogen zien er geweldig uit met rijke, diepe kleuren zoals marine- of kobaltblauw. Een groene eyeliner is dan weer een must have voor mensen met hazelkleurige ogen. Blauwe kijkers kiezen dan weer best voor warme kleuren met brons- oranje- of roesttinten en groene pupillen staan prachtig met paars of magenta.

Eén regel

Jij wil je wagen aan die prachtige kleuren? Onthoud dan één gouden regel: less is more. Houd je andere make-up simpel, want je ogen zullen al genoeg aandacht trekken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Ontdek hier onze selectie vrolijke beautyproducten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content