Hollywoodparfums op komst

De Amerikaanse actrices Jennifer Lopez en Halle Berry gaan de geurstrijd aan.

Actrices Jennifer Lopez en Halle Berry creëerden allebei in samenwerking met parfumhuis Coty een nieuwe damesgeur. Berry is met ‘Reveal’ aan haar derde lancering toe, maar moet toch de duimen leggen voor parfumkoningin Lopez. Op haar naam prijken ondertussen zestien geuren.

“Ook ‘Love and Glamour’ moest mijn persoonlijkheid reflecteren”, vertelt de actrice/zangeres aan WWD. “Ik was terug aan het werk, na de bevalling, en ik voelde me ontzettend gelukkig. Ik vertoefde de hele tijd in een sfeer vol liefde. Samen met Coty heb ik dat proberen te vertalen naar geuren, maar het was niet gemakkelijk. Ik was een moeilijke klant.”

In 2002 bracht zij, als één van de eerste Hollywoodsterren een parfum op de markt. De commentaren van collega’s waren niet altijd positief, maar ondertussen is de helft van filmland in haar voetspoor getreden. Toch lijkt dat de Amerikaanse niet te deren. “Ik treed enkel met mezelf in competitie. Ik hecht enorm veel belang aan echtheid. Een geur ontwikkelen doe ik niet voor het geld, maar omdat ik er plezier aan beleef.”

Het campagnebeeld van haar nieuwe parfum met vleugjes Italiaanse mandarijn, kokosorchidee en jasmijnblaadjes straalt dezelfde glamour uit als de titel. De knappe actrice schittert op de reclamefoto als een filmdiva uit de jaren veertig. Ook het parfumflesje, een sierlijke sculptuur van een vrouw in een galajurk, past perfect in het plaatje.

Klassieke eenvoud

Net zoals haar collega zocht ook Halle Berry inspiratie in het moederschap. “Mijn dochter heeft me veranderd. Ik ben tevreden over de vrouw die ik nu ben en dat straalt mijn parfum ook uit.” De Oscarwinnares wist wat ze wou; geen doordringende geur, maar klassieke eenvoud met bloemen. Onder meer mimosa, haar favoriete bloem, werd vermengd met perzik, rode bessen en iris.

Het reclamebeeld van ‘Reveal’ is, in tegenstelling tot dat van Lopez, vrij sober, maar Berry flirt met de kijker in een bijhorende reclamespot. “Je ziet me tijdens een intieme interviewsessie met een onbekende man. Het was één van mijn makkelijkste opdrachten, want ik hoefde geen rolletje te spelen. Ik mocht eerlijk op de vragen antwoorden.”

Tiffany Philips

‘Love and Glamour’ van Jennifer Lopez is vanaf november te koop. ‘Reveal’ van Halle Berry ligt in augustus in de parfumerie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content