Het Italiaanse Framesi introduceert deze zomer een nieuw haarbehandelingsconcept: Morphosis, gebaseerd op gesofisticeerde technologie.

De in Milaan gevestigde producent van haarverzorgingsmiddelen haalde software in huis die de hoofdhuid en het haar met een microcamera onderzoekt. De beelden verschijnen op een monitor en de haarstylist kan dan eventuele problemen detecteren en behandelen. De kapper krijgt hiervoor een speciale opleiding. "Dit is een zeer technologische benadering van haar", aldus Fabio Franchina, voorzitter van Framesi aan modemagazine WWD. "Maar het beantwoordt aan de noden van moderne, gestresseerde mens. Klanten willen meer dan een snit en een kleur, ze vragen ook echt aandacht en een persoonlijke service".

Met het nieuwe concept wordt gestart in duizend Italiaanse kapsalons. Framesi wil het later dit jaar uitbreiden naar de hele Europese markt.

Nabij Napels werd vorig jaar al een testsalon van de Morphosis Hair Spa geopend, en volgens Franchina slaat het aan. Misschien wel omdat elke behandeling begint met een 30 minuten durende relaxerende hoofdmassage...

Ann Heylens.

Het Italiaanse Framesi introduceert deze zomer een nieuw haarbehandelingsconcept: Morphosis, gebaseerd op gesofisticeerde technologie. De in Milaan gevestigde producent van haarverzorgingsmiddelen haalde software in huis die de hoofdhuid en het haar met een microcamera onderzoekt. De beelden verschijnen op een monitor en de haarstylist kan dan eventuele problemen detecteren en behandelen. De kapper krijgt hiervoor een speciale opleiding. "Dit is een zeer technologische benadering van haar", aldus Fabio Franchina, voorzitter van Framesi aan modemagazine WWD. "Maar het beantwoordt aan de noden van moderne, gestresseerde mens. Klanten willen meer dan een snit en een kleur, ze vragen ook echt aandacht en een persoonlijke service".Met het nieuwe concept wordt gestart in duizend Italiaanse kapsalons. Framesi wil het later dit jaar uitbreiden naar de hele Europese markt. Nabij Napels werd vorig jaar al een testsalon van de Morphosis Hair Spa geopend, en volgens Franchina slaat het aan. Misschien wel omdat elke behandeling begint met een 30 minuten durende relaxerende hoofdmassage...Ann Heylens.