Voor veel vrouwen zijn lipsticks de perfecte luxe-uitspatting. Een mooie designertube krijgt in ruil voor dertig eurie al een plaatsje in uw handtas. Is lipstick deze prijs echter wel waard? Hoeveel keer kan u er werkelijk uw lippen mee stiften? Aan de meisjes van Birchbox om dat voor u uit te testen. Na enkele meetsessies bij collega's vertrokken de Birchboxers van het feit dat de gemiddelde vrouwenlip zo'n 50mm lang is. Vervolgens namen de onderzoeksters een vel vetrvij papier en trokken ze met lipsticks streepjes van 50mm lang om te zien na hoeveel streepjes de lipstick niet meer gebruikt kon worden.

Hoewel sommige vrouwen langere, vollere lippen hebben dan anderen en vetvrij papier niet helemaal dezelfde structuur bevat als de huid van uw lippen vonden wij dit toch een waardevol onderzoek. Na verschillende tubes leeggetrokken te hebben kwamen de dames van Birchbox tot een fijn gemiddelde van 293 streepjes per tube.

Kwaliteitslipsticks zijn meestal voldoende gepigmenteerd zodat u per applicatie met 1 laagje al toekomt. Als u dus drie keer per dag uw lippen bijstift, dan gaat uw lipstick zo'n drie maanden mee. Wie enkel in het weekend en bij speciale gelegenheden kleur op haar lippen aanbrengt kan met dezelfde lippenstift toch twee jaar lang voort. Waar voor uw geld? Wij zeggen van wel! (KS)

Voor veel vrouwen zijn lipsticks de perfecte luxe-uitspatting. Een mooie designertube krijgt in ruil voor dertig eurie al een plaatsje in uw handtas. Is lipstick deze prijs echter wel waard? Hoeveel keer kan u er werkelijk uw lippen mee stiften? Aan de meisjes van Birchbox om dat voor u uit te testen. Na enkele meetsessies bij collega's vertrokken de Birchboxers van het feit dat de gemiddelde vrouwenlip zo'n 50mm lang is. Vervolgens namen de onderzoeksters een vel vetrvij papier en trokken ze met lipsticks streepjes van 50mm lang om te zien na hoeveel streepjes de lipstick niet meer gebruikt kon worden. Hoewel sommige vrouwen langere, vollere lippen hebben dan anderen en vetvrij papier niet helemaal dezelfde structuur bevat als de huid van uw lippen vonden wij dit toch een waardevol onderzoek. Na verschillende tubes leeggetrokken te hebben kwamen de dames van Birchbox tot een fijn gemiddelde van 293 streepjes per tube. Kwaliteitslipsticks zijn meestal voldoende gepigmenteerd zodat u per applicatie met 1 laagje al toekomt. Als u dus drie keer per dag uw lippen bijstift, dan gaat uw lipstick zo'n drie maanden mee. Wie enkel in het weekend en bij speciale gelegenheden kleur op haar lippen aanbrengt kan met dezelfde lippenstift toch twee jaar lang voort. Waar voor uw geld? Wij zeggen van wel! (KS)