Een bril en make-up, het is geen perfecte combinatie. Ten eerste: hoe breng je vlekkeloos mascara aan zonder je ogen scherp in de spiegel te zien? En als dat dan toch gelukt is, wat zie je er dan nog van achter dat paar dikke glazen? De befaamde make-up artiest Mary Greenwell, die al werkte voor onder meer Vogue, Vanity Fair, Valentino, Prada en Victoria's Secret, ziet daar alvast geen graten in.

Heeft u make-uptips voor brildragers?
"Een bril hoeft je make-up niet te veranderen! Net als een bril, moet make-up altijd je oogvorm en persoonlijkheid accentueren. Deze vraag moet dus altijd persoonlijk behandeld worden. Daarom heb ik samen met brilmerk Silhouette een boek gemaakt voor consulenten, want ze moeten met heel veel dingen rekening houden: persoonlijkheid, oogvorm en -kleur, vorm van de oogzone, vorm en sterkte van de wenkbrauwen, vorm van het gezicht en de teint in het algemeen."

Moet je je oogschaduw aanpassen aan de kleur van je montuur?
"Zowel je oogmake-up als je montuur moeten passen bij je persoonlijke kleurenpalet, ze werken samen en moeten dus niet aan elkaar aangepast worden."

Je ziet minder make-up onder een bril, mag je daarom licht overdrijven?
"Zeker niet. Make-up moet passen bij de gelegenheid, je algemene look en je persoonlijkheid. De ene houdt van véél, de andere van minder, en dat is prima. Het belangrijkste is dat de make-up goed aangebracht wordt."

Hoe breng je oogmake-up aan als je amper iets kunt zien zonder je bril?
"Investeer in een goede vergrotende spiegel met sterke lichten eromheen. Die spiegels bestaan in verschillende sterktes."

Stefanie Van den Broeck

Mary Greenwell ontwikkelde samen met brillenmerk Silhouette - bekend om de 'randloze brillen' - het Rimless Aesthetic Program, dat iedereen in een paar stappen aan de perfecte bril moet helpen, en daarbij de nadruk legt op de persoon zelf, niet op de bril.

Een bril en make-up, het is geen perfecte combinatie. Ten eerste: hoe breng je vlekkeloos mascara aan zonder je ogen scherp in de spiegel te zien? En als dat dan toch gelukt is, wat zie je er dan nog van achter dat paar dikke glazen? De befaamde make-up artiest Mary Greenwell, die al werkte voor onder meer Vogue, Vanity Fair, Valentino, Prada en Victoria's Secret, ziet daar alvast geen graten in. Heeft u make-uptips voor brildragers? "Een bril hoeft je make-up niet te veranderen! Net als een bril, moet make-up altijd je oogvorm en persoonlijkheid accentueren. Deze vraag moet dus altijd persoonlijk behandeld worden. Daarom heb ik samen met brilmerk Silhouette een boek gemaakt voor consulenten, want ze moeten met heel veel dingen rekening houden: persoonlijkheid, oogvorm en -kleur, vorm van de oogzone, vorm en sterkte van de wenkbrauwen, vorm van het gezicht en de teint in het algemeen."Moet je je oogschaduw aanpassen aan de kleur van je montuur? "Zowel je oogmake-up als je montuur moeten passen bij je persoonlijke kleurenpalet, ze werken samen en moeten dus niet aan elkaar aangepast worden."Je ziet minder make-up onder een bril, mag je daarom licht overdrijven? "Zeker niet. Make-up moet passen bij de gelegenheid, je algemene look en je persoonlijkheid. De ene houdt van véél, de andere van minder, en dat is prima. Het belangrijkste is dat de make-up goed aangebracht wordt."Hoe breng je oogmake-up aan als je amper iets kunt zien zonder je bril? "Investeer in een goede vergrotende spiegel met sterke lichten eromheen. Die spiegels bestaan in verschillende sterktes."Stefanie Van den Broeck Mary Greenwell ontwikkelde samen met brillenmerk Silhouette - bekend om de 'randloze brillen' - het Rimless Aesthetic Program, dat iedereen in een paar stappen aan de perfecte bril moet helpen, en daarbij de nadruk legt op de persoon zelf, niet op de bril.