Een gebarsten lip met kloofjes, in de winter iets waar zowat iedereen mee maken krijgt. Hoe ga je je droge lippen te lijf? Wij selecteerden enkele tips én winterproof producten.

In de winter is de lucht erg droog, waardoor de hoornlaag (de bovenste laag) van je lippen sneller uitdrogen. Aangezien onze lippen bijna geen talgklieren bevatten, in tegenstelling tot de rest van onze huid, zijn ze uiterst gevoelig voor droge lucht.

Een beschermende, voedende lippencrème aanbrengen zal je lippen al een enorme boost geven. Een andere belangrijke tip is vermijden van voortdurend je lippen te likken. Het vocht in je speeksel verdampt heel snel, maar de aanwezige bacteriën niet. Zij zorgen ervoor dat je lippen nog droger en gevoeliger worden. En bijt vooral de loszittende velletjes niet af, dit zal het alleen maar erger maken.

Aangezien in de winter de luchtvochtigheid buiten enorm laag is, is het aangewezen om die in je huis op te drijven. Installeer bijvoorbeeld een luchtbevochtiger in je slaapkamer. Dit zal de droge lucht, die ontstaat door de opgedreven verwarming, in je huis tegengaan. En daarnaast is het ook uiterst belangrijk om niet enkel je lippen te hydrateren met crème, maar ook je lichaam. Drink voldoende gedurende de hele dag zodat je lijf voldoende vocht binnenhaalt om ook je lippen te kunnen hydrateren. (AB)

Een gebarsten lip met kloofjes, in de winter iets waar zowat iedereen mee maken krijgt. Hoe ga je je droge lippen te lijf? Wij selecteerden enkele tips én winterproof producten.In de winter is de lucht erg droog, waardoor de hoornlaag (de bovenste laag) van je lippen sneller uitdrogen. Aangezien onze lippen bijna geen talgklieren bevatten, in tegenstelling tot de rest van onze huid, zijn ze uiterst gevoelig voor droge lucht.Een beschermende, voedende lippencrème aanbrengen zal je lippen al een enorme boost geven. Een andere belangrijke tip is vermijden van voortdurend je lippen te likken. Het vocht in je speeksel verdampt heel snel, maar de aanwezige bacteriën niet. Zij zorgen ervoor dat je lippen nog droger en gevoeliger worden. En bijt vooral de loszittende velletjes niet af, dit zal het alleen maar erger maken.Aangezien in de winter de luchtvochtigheid buiten enorm laag is, is het aangewezen om die in je huis op te drijven. Installeer bijvoorbeeld een luchtbevochtiger in je slaapkamer. Dit zal de droge lucht, die ontstaat door de opgedreven verwarming, in je huis tegengaan. En daarnaast is het ook uiterst belangrijk om niet enkel je lippen te hydrateren met crème, maar ook je lichaam. Drink voldoende gedurende de hele dag zodat je lijf voldoende vocht binnenhaalt om ook je lippen te kunnen hydrateren. (AB)