Hoe maak je je benen klaar voor de zomer?

Dit weekend is het nog iets te fris om de shorts en de rokjes uit de kast te halen. Daarom is vandaag hét ideale moment om de voorbereidingen te treffen zodat je benen ‘summerproof’ zijn.

Dit weekend is het nog iets te fris om de shorts en de rokjes uit de kast te halen. Daarom is vandaag hét ideale moment om de voorbereidingen te treffen zodat je benen ‘summerproof’ zijn.

Scrubben

Het is aan te raden om je benen één à twee keer per week te scrubben. Overdrijf zeker niet zodat je huid niet geïrriteerd raakt. Kruip onder douche met een scrub (zowat elke beautylabel heeft er eentje in het assortiment) en maak ronddraaiende bewegingen, zodat de dode huidcellen loskomen. Als je een scrub uitkiest die ook olie bevat, dan heb je zijdezachte benen als je uit de douche stapt.

Ontharen

Zoals je weet, kan dit op verschillende manier. Je kan je benen scheren, epileren, waxen of ontharen met ontharingsmousse (onder meer te vinden bij Veet en Kruidvat).

– Scheren

Scheren is er vooral als je in tijdsnood verkeert en je snel je benen wilt ontharen. Bovendien is dit ook pijnloos en voor velen de ideale oplossing. De haartjes keren natuurlijk wel snel terug. Om irritatie te vermijden wordt aangeraden om je benen te scheren na een douchebeurt, wanneer je huid zacht is. Ook een crème of een scheergel kan hulp bieden om je huid te sparen.

– Ontharingscrèmes en -mousses

Deze crèmes werken met een chemische reactie waarbij de haartjes worden afgebroken. Daarom is het aangewezen dat je de mousse even test op een klein stukje huid, zodat je zeker weet dat je geen allergische reactive ontwikkelt.

– Waxen

Waxen is voor mensen met een redelijk hoge pijngrens die even willen afzien om gedurende een langere periode haarvrij te zijn. Het enige nadeel is dat je, naast de pijnlijke waxbeurt, je beenhaartjes even moet laten groeien voor je ze kan waxen.

Hou de temperatuur van je wax in de gaten. Bij een te hoge temperatuur kan je brandwonden veroorzaken. Nog een kleine tip: vermijd waxen wanneer je je regels hebt, want in die periode ben je gevoeliger voor pijn.

– Epileren

Deze, vooral in het begin pijnlijke, methode is erg effectief. Het haar blijft net zoals bij het waxen voor een langere tijd weg. Als de haartjes terugkomen zijn ze minder stug, iets wat je bij scheren helemaal niet hebt. Bovendien kan het zelfs zijn dat sommige haartjes verdwijnen na verloop van tijd.

Dit is een methode waarbij je in het begin wat pijn moet lijden, maar die naderhand veel makkelijker gaat. Het is aan te raden om na een warm bad of een hete douche te epileren. De poriën zijn wijder en de huid is soepel, waardoor het epileren vlotter gaat.

Hydrateren

Na het scheren en epileren van je benen, moet je ze extra soigneren. Benen hebben namelijk minder talgklieren dan je andere lichaamsdelen. Deze huid, vooral de scheenbenen en kuiten, is dus minder gehydrateerd van nature. Kies een goeie bodymilk, afhankelijk van je huidtype, en smeer je goed in na elke douchebeurt.

Een kleurtje

Niet iedereen is gezegend met een mooi bruin kleurtje. Net zoals ondergetekende moeten velen het doen met een stel melkflessen. Als je een rokje wilt dragen, dan bieden ‘bruinen zonder zon’-producten soelaas.

Ga niet met om het even welke zelfbruiner aan de haal. Als je een erg lichte huidtint hebt, is het belangrijk om er na een smeerbeurt niet uit te zien als een te hard gebakken pistoletje. Kies dus bij voorkeur voor een zelfbruiner die je enkele dagen moet smeren. Zo kan je de kleur geleidelijk opdrijven en ophouden als je de juiste kleur hebt bereikt. Of ga voor een spray die je na een douche gewoon kunt afspoelen. Wie echt schrik heeft voor zelfbruiner kan kiezen voor een bodylotion met een klein vleugje ‘bruinen zonder zon’.

Laat de zelfbruiner goed opdrogen voor je terug in je kleren springt, zo vermijd je vlekken op je outfit. Let ook op met knieholtes, enkels en ellebogen. Breng hier minder crème aan, zodat je geen donkere randen krijgt. Was na elke smeerbeurt zeker je handen. (AB)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content