Hoe geef je je teint een boost tijdens de winter?

Heel wat vrouwen vertonen tijdens de winter grote gelijkenis met Sneeuwwitje en haar porseleinen teint. Als je je winterse look een gezonde gloed wilt geven, komen BB en CC crèmes goed van pas.

Heel wat vrouwen vertonen tijdens de winter grote gelijkenis met Sneeuwwitje en haar porseleinen teint. Als je je winterse look een gezonde gloed wilt geven, komen BB en CC crèmes goed van pas.

Voor de duidelijkheid leggen we even kort het verschil uit tussen deze twee crèmes, die globaal genomen erg op elkaar lijken. Een BB – blemish balm – crème bezorgt je gezicht een zekere camouflage, maar dit product is heel wat lichter dan foundation. De BB is op zijn beurt wel wat zwaarder dan gewone getinte dagcrèmes. Dit komt omdat BB crèmes extra eigenschappen hebben, zoals zonbescherming.

Een CC – color correcting – crème is een soort gevorderde versie van BB. Dit product zal niet enkel een kleurtje geven, je huid verzorgen en zonbescherming bieden, een CC crème zal ook andere correcties als resultaat hebben. Vrouwen met last van roodheid of met een ‘ziekelijke’ teint zoeken dus best hun toevlucht tot een CC crème. De crème voelt meestal lichter aan qua textuur.

Enkele producten:

Louis Widmer bracht een CC Cream (6-in-1) op de markt die je een egale teint bezorgt. De crème, die een frisse geur heeft, smeert erg eenvoudig uit. Deze CC belooft onder meer je huidstructuur te verfijnen en rimpeltjes tegen te gaan.

De BB crème van Bio-Beauté heeft, de naam zegt het zelf, een natuurlijke samenstelling. Het biologische perzikextract zal onder meer je huid van voldoende hydratatie voorzien. De crème, die iets zwaarder is om uit te smeren, is te verkrijgen in twee tinten. Dit product van Bio-Beauté, met een fruitige geur, zal ook de oneffenheden op je huid verdoezelen.

Tot slot is er ook nog BB crème van Bioderma. Deze crème heeft eerder de kenmerken van een CC crème, maar deze ‘Sensibio AR’-crème wordt door het merk toch als BB beschouwd. Deze dagcrème is zowel voor vrouwen die lijden aan tijdelijke roodheid (door het koude weer of emoties) of permanente roodheid. De crème, met een hoge SPF, heeft een erg lichte textuur. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content