Tijdens dagen waarop de temperaturen richting het vriespunt gaan, is het een geknetter van jewelste wanneer je het waagt om je trui over je hoofd te trekken. Mét een ontplofte coupe als gevolg. Wij verzamelden enkele tips om statisch haar te vermijden.

Statisch haar ontstaat wanneer de temperatuur de diepte ingaat en lucht droger wordt. De negatief geladen elektronen in je haar verdwijnen en enkel de positief geladen deeltjes blijven over in je haren. Deze deeltjes stoten elkaar af met het gekende gevolg. Het haar gaat alle kanten op, behalve de richting die jij net wilt. The Huffington Post maakte een lijstje met enkel tips om je haar onder controle te krijgen.

Vermijd het gebruik van een plastieken kam en kies voor een metalen kam. Plastiek zal je haar enkel nog maar statischer maken. Ook wasverzachterdoekjes zijn een wondermiddel om je haren te temmen. Ofwel wrijf je met een doekje rechtstreeks op je lokken of geef je eerst de haarborstel een beurt voor je je haren begint te borstelen.

Een derde tip is het aanbrengen van wat voedende serum op de toppen. Heel wat vrouwen staan weigerachtig om serums en oliën te smeren in hun coupe, maar als je enkel je haartoppen behandelt hoef je niet te vrezen voor een 'vettige' look.

Het is aangewezen om je haren te drogen met een ionische haardroger. Deze speciale haardrogers blazen naast warme lucht ook negatief geladen ionen uit die zich vastzetten op positieve deeltjes in je haren én hebben dus een neutraliserend effect.

Een volgende tip is het inspuiten van je kam met haarlak voor je de kam door je haren haalt. Het is effectief en zo hoef je je haren niet te sprayen. Wie de haarlak niet wil bovenhalen, kan nog altijd haar toevlucht zoeken tot water. Heel eenvoudig, wanneer je haren de hoogte ingaan een klein beetje water gebruiken om je haren weer in vorm te krijgen. En als je dit allemaal niet ziet zitten, kan je ook gewoon wat haarspeldjes gebruiken om de weerbarstige lokken op hun plaats te steken. Of je maakt een mooie vlecht. Simpel! (AB)

Tijdens dagen waarop de temperaturen richting het vriespunt gaan, is het een geknetter van jewelste wanneer je het waagt om je trui over je hoofd te trekken. Mét een ontplofte coupe als gevolg. Wij verzamelden enkele tips om statisch haar te vermijden.Statisch haar ontstaat wanneer de temperatuur de diepte ingaat en lucht droger wordt. De negatief geladen elektronen in je haar verdwijnen en enkel de positief geladen deeltjes blijven over in je haren. Deze deeltjes stoten elkaar af met het gekende gevolg. Het haar gaat alle kanten op, behalve de richting die jij net wilt. The Huffington Post maakte een lijstje met enkel tips om je haar onder controle te krijgen.Vermijd het gebruik van een plastieken kam en kies voor een metalen kam. Plastiek zal je haar enkel nog maar statischer maken. Ook wasverzachterdoekjes zijn een wondermiddel om je haren te temmen. Ofwel wrijf je met een doekje rechtstreeks op je lokken of geef je eerst de haarborstel een beurt voor je je haren begint te borstelen.Een derde tip is het aanbrengen van wat voedende serum op de toppen. Heel wat vrouwen staan weigerachtig om serums en oliën te smeren in hun coupe, maar als je enkel je haartoppen behandelt hoef je niet te vrezen voor een 'vettige' look.Het is aangewezen om je haren te drogen met een ionische haardroger. Deze speciale haardrogers blazen naast warme lucht ook negatief geladen ionen uit die zich vastzetten op positieve deeltjes in je haren én hebben dus een neutraliserend effect.Een volgende tip is het inspuiten van je kam met haarlak voor je de kam door je haren haalt. Het is effectief en zo hoef je je haren niet te sprayen. Wie de haarlak niet wil bovenhalen, kan nog altijd haar toevlucht zoeken tot water. Heel eenvoudig, wanneer je haren de hoogte ingaan een klein beetje water gebruiken om je haren weer in vorm te krijgen. En als je dit allemaal niet ziet zitten, kan je ook gewoon wat haarspeldjes gebruiken om de weerbarstige lokken op hun plaats te steken. Of je maakt een mooie vlecht. Simpel! (AB)