Hoe een zijden kussensloop uw leven kan veranderen

© iStock

Slapen op een zijden kussensloop, het lijkt iets waar enkel Kate Middleton en Fran Drescher om malen, maar blijkbaar heeft dit nachtelijk baden in luxe meer voordelen dan decadentie. Everyday Health lijstte ze even voor u op.

Zijden kussenslopen bestrijden rimpels

Zijde bevat natuurlijke proteïnen en 18 essentiële aminozuren die de ouderdomsverschijnselen tegengaan

Zijden kussenslopen zijn minder absorberend

Zijde zal wel een beetje vocht, zweet en -jawel- dure nachtcrèmes absorberen, maar helemaal niet zoveel als katoen, dat erom bekend staat om meerdere malen zijn lichaamsgewicht in vocht vast te houden. Je gezicht zal dus meer gehydrateerd blijven op een zijden sloop dan op eentje van katoen of linnen. Bovendien zullen je dure serums en crèmes ook beter op hun plaats blijven.

Zijden kussenslopen zijn hypoallergeen

Omdat zijdedraden heel dicht op elkaar geweven worden is er maar weinig plek voor stof en andere allergenen om zich te kunnen innestelen en je huid, neus of ogen te irriteren. Sommige bronnen schrijven dat de gladde textuur van zijde er bovendien voor zorgt dat de verschillende boosdoeners die zich weten te verstoppen in katoenen slopen gewoon “wegglijden” – al lijkt dit laatste ons nogal bedenkelijk.

Zijden kussenslopen zijn fantastisch voor het haar

Het is niet voor niets dat shampooreclames het woord “zijdezacht” steevast laten terugkeren, een adjectief dat makkelijk te verkrijgen valt door op -u raadt het- zijde te slapen. Je haar kan gemakkelijk over het zijden oppervlak glijden waardoor er minder wrijving, haarbreuk of knopen in je lokken ontstaan. Bovendien worden je vezels bijna letterlijk opgeblonken, waardoor het nog eens prachtig glanst ook.

Zijden kussenslopen regelen de temperatuur

Zijde houdt je warm wanneer het koud is, en brengt verkoeling bij hitte. Deze eigenschap is voornamelijk fijn voor vrouwen in de menopauze of mensen die veel zweten tijdens hun slaap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content