James Bond viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Naar aanleiding van deze bijzondere gebeurtenis, wordt er een James Bond-parfum gelanceerd waarvan de geur pure mannelijkheid uitstraalt.

Het parfum is het resultaat van een samenwerking tussen Eon Productions, Givaudan en Proctor & Gamble Co. die naar aanleiding van de 50ste verjaardag en de lancering van de 23ste Bond film de geur op de markt willen brengen. Het parfum is een aromatische geur met als hoofdnoten appel, kardemom, sandelhout en vetiver. Verder zijn er ook vleugjes lavendel, mos en cumarine te bespeuren.

"P&G is er echt in geslaagd de essentie van Bond vast te leggen in de geur", zegt Keith Snelgrove, directeur van Eon tegen WWD. "We wouden al jaren een parfum ontwikkelen en we hopen dat dit een globaal succes wordt." Over een vrouwenparfum werd nog niks concreet gezegd, maar hij benadrukte wel dat Avon de licensie heeft om het Avon Bond Girl 007 parfum uit te brengen, die zelf geen commentaar wouden geven over lanceringen in de toekomst.

Het flesje is donkerblauw met een grijze dop die er moet uitzien als een van Bond's geheime gadgets. Het 007 logo is te zien op de voorkant van het flesje. De eau de toilette zal beschikbaar zijn vanaf augustus in het Verenigd Koninkrijk en vanaf september in de rest van de wereld. Er is geen specifieke acteur uitgekozen voor de campagne, maar in de plaats is er gekozen voor het silhouet van James Bond.

"De campagne en het parfum zullen vooral 20-en 30 jarige mannen aanspreken die houden van James Bond, avontuur en gagdets", zegt Snelgrove. (RDM)

Het flesje is in het VK enkel te koop in de keten Harrods. Er is nog geen informatie beschikbaar over in welke winkels het te koop zal zijn in België. De prijzen variëren van 30 dollar voor de kleinste maat (30 ml) en 65 dollar voor de grootste maat (125 ml).

James Bond viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Naar aanleiding van deze bijzondere gebeurtenis, wordt er een James Bond-parfum gelanceerd waarvan de geur pure mannelijkheid uitstraalt. Het parfum is het resultaat van een samenwerking tussen Eon Productions, Givaudan en Proctor & Gamble Co. die naar aanleiding van de 50ste verjaardag en de lancering van de 23ste Bond film de geur op de markt willen brengen. Het parfum is een aromatische geur met als hoofdnoten appel, kardemom, sandelhout en vetiver. Verder zijn er ook vleugjes lavendel, mos en cumarine te bespeuren. "P&G is er echt in geslaagd de essentie van Bond vast te leggen in de geur", zegt Keith Snelgrove, directeur van Eon tegen WWD. "We wouden al jaren een parfum ontwikkelen en we hopen dat dit een globaal succes wordt." Over een vrouwenparfum werd nog niks concreet gezegd, maar hij benadrukte wel dat Avon de licensie heeft om het Avon Bond Girl 007 parfum uit te brengen, die zelf geen commentaar wouden geven over lanceringen in de toekomst. Het flesje is donkerblauw met een grijze dop die er moet uitzien als een van Bond's geheime gadgets. Het 007 logo is te zien op de voorkant van het flesje. De eau de toilette zal beschikbaar zijn vanaf augustus in het Verenigd Koninkrijk en vanaf september in de rest van de wereld. Er is geen specifieke acteur uitgekozen voor de campagne, maar in de plaats is er gekozen voor het silhouet van James Bond. "De campagne en het parfum zullen vooral 20-en 30 jarige mannen aanspreken die houden van James Bond, avontuur en gagdets", zegt Snelgrove. (RDM)