Het parfum van Grace Kelly en Audrey Hepburn

Genoeg bekende figuren die vandaag de dag een eigen parfum uitbrengen, maar welk geurtje dragen de sterren nu liefst zelf? Glo dook in het verleden en lijstte de favoriete parfums van zes iconische vrouwen op. Audrey Hepburn – Givenchy Interdit Hubert de Givenchy ontwikkelde dit verboden parfum speciaal voor Audrey Hepburn. Het parfum mocht niet verkocht worden want Hepburn wilde namelijk niet dat andere vrouwen zoals zij zouden ruiken. Juicht ende schreeuwt: vandaag de dag kan dat wél. Sinds de jaren 60 wordt het poederige, muskusachtige parfum immers overal te koop aangeboden.

Jane Birkin – Miller Harris L’Air de Rien De naam van het parfum past perfect bij de nonchalante schoonheid die Birkin moeiteloos wist te perfectioneren. Parfumeur Miller Harris ontwikkelde een parfum dat -naast de naam- volledig bij Birkin paste door rekening te houden met haar eigen lichaamsgeur en gewoontes. Het resultaat? Een unisexgeur met noten van neroli en eikenmos

Greta Garbo – Grès Mythos, Sphinx en Goddess Hoewel dit geurentrio pas in 2009 uitkwam zijn ze wel helemaal Greta Garbo. Alix Barton, de originele ontwerpster bij Grès, heeft Garbo vroeger nog gekleed en weet dus perfect welke geuren de actrice eer aan doen. Deze drie muskusachtige zwaar bloemige geuren passen het best bij de zwoele Zweedse.

• Prinses Diana – Isis Parfumeur van het Britse koningshuis William Owen III kon zijn geluk niet op toen hij een geur mocht bedenken die paste bij ’s werelds meest geliefde prinses. Goddelijk vond hij haar en noemde het parfum met noten van witte roos en viooltjes dan ook Isis.

Coco Chanel – Chanel n°5 Dit is geen verrassing. Het parfum was in1920 gecreeerd om de nieuwe, onafhankelijke, modern vrouw die Chanel graag portretteerde een eigen geur te geven. Tot dan droegen vrouwen enkel zware bloemengeuren of muskusachtige parfums. Chanel n°5, ontsproten aan de neus van Ernest Beaux, combineert de twee in een melange van onder meer vanille en jasmijn.

Grace Kelly – Gucci Flora Rodolfo Gucci ontwikkelde in 1966 een speciaal bloemenpatroon voor Grace Kelly, die het op een sjaal liet drukken. Dit iconisch accessoire is de inspiratiebron voor de verschillende Flora parfums van Gucci die -hoe kan het ook anders- heel rijke bloemengeuren bevatten. (Glo/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content