Het is International No Diet Day: Geniet vandaag met maten, niet met mate

Het lichtblauwe lintje is het symbool van de INDD © nodietday

Op zes mei trekken we onze koelkast open en staan we stil bij hoe ongezonde (crash)diëten ons niet alleen fysiek maar ook mentaal kunnen schaden. Op No Diet Day wordt over heel de wereld een gezonde levensstijl gepromoot, die lief is voor ons lijf, maar ook ons hoofd.

Knack Weekend zet sowieso al stevig in op gezonde voeding en een gezonde balans, bijvoorbeeld door de reeks #betterbodybetterlife15 . Body image en body acceptance is bovendien een prioriteit in onze opiniesectie, dankzij fantastische bijdragen van onder meer Sabine Peeters. Hou van je lijf en leer er lief voor zijn, het is een zin die best zou staan op een koelkastmagneet, maar die net als alle andere irritante clichés bijzonder veel waarheid omhelst.

Op No Diet Day neemt Knack Weekend onder meerenkele befaamde voedselplannen onder de loep, stellen we ons vragen bij de superkrachten van superfoods en doorbreken we dieetmythes.

Maar omdat ieder “dieet” een cheat day toestaat, laten we ook onze smaakpapillen in overdrive gaan en stellen we ons het ideale laatste avondmaalvoor – een menu wijn en brood getuigt immers niet van al te veel inspiratie – en geven we u ook een paar excuses voor wanneer u toch zwicht voor dat stukje chocolade.

Hopelijk doet u inspiratie op voor uw wekelijkse boodschappen, maar onthoud: vandaag geniet je met maten, niet met mate.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content