Vrouwen zouden gewicht verliezen als ze gedurende een week lang iedere dag hetzelfde eten voor lunch. Door het repetitief eten van hetzelfde voedsel krijgen deze vrouwen 100 calorieën minder binnen per 24 uur vergeleken met vrouwen die kiezen voor een gevarieerde lunch. Dat schrijft de Daily Mail.

Uit een onderzoek door de Universiteiten van Buffalo en Vermont, dat werd gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat het steeds eten van dezelfde lunch kan leiden tot het verliezen van gewicht. Volgens voedingsdeskundige Zoe Bingley-Pullin is minder gevarieerd eten juist heel gezond en is het een goede dieeetvorm: "Soms vergeten we dat voedsel maar gewoon brandstof is en denken we er teveel over na." Haar advies is dan ook om minder keuze te hebben, maar het is wel essentieel om de juiste keuzes te maken.

Eetstoornis

Maar hier zijn niet alle wetenschappers het mee eens. Sommigen beweren namelijk dat een eenzijdig dieet kan lijden tot eetstoornissen. Het is volgens hen heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te eten waar het naar vraagt. (LVR)

Vrouwen zouden gewicht verliezen als ze gedurende een week lang iedere dag hetzelfde eten voor lunch. Door het repetitief eten van hetzelfde voedsel krijgen deze vrouwen 100 calorieën minder binnen per 24 uur vergeleken met vrouwen die kiezen voor een gevarieerde lunch. Dat schrijft de Daily Mail. Uit een onderzoek door de Universiteiten van Buffalo en Vermont, dat werd gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat het steeds eten van dezelfde lunch kan leiden tot het verliezen van gewicht. Volgens voedingsdeskundige Zoe Bingley-Pullin is minder gevarieerd eten juist heel gezond en is het een goede dieeetvorm: "Soms vergeten we dat voedsel maar gewoon brandstof is en denken we er teveel over na." Haar advies is dan ook om minder keuze te hebben, maar het is wel essentieel om de juiste keuzes te maken. Eetstoornis Maar hier zijn niet alle wetenschappers het mee eens. Sommigen beweren namelijk dat een eenzijdig dieet kan lijden tot eetstoornissen. Het is volgens hen heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te eten waar het naar vraagt. (LVR)