Helen Mirren vertelt eerlijk wat ze denkt van schoonheid en zelfzekerheid

© L'Oreal

De 69-jarige Helen Mirren werd door L’Oreal gekozen als nieuwe ambassadrice. De actrice staat erop dat haar foto’s niet worden bewerkt en schaart zich vol overtuiging achter de leuze: ‘want ik ben het waard.’

Vrouwen met een gezegende leeftijd sluipen steeds meer reclamecampagnes binnen. Een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Het werd immers hoog tijd dat het taboe rond rimpels en ouder worden onder mat werd geschoven. Een van deze nieuwe gezichten is Helen Mirren. Haar ambassadricerol voor L’Oreal werd enthousiast onthaald en ook haar visie op schoonheid is verfrissend.

Weg met ‘schoonheid’

‘Vroeger trok ik me veel meer aan hoe ik eruit zie dan nu. Dat is een van de grote voordelen van het ouder worden, je kan dingen loslaten. Toch denk ik dat alle vrouwen – en mannen – zich zorgen maken op een bepaald niveau’, vertelde Dame Helen Mirren aan de Daily Mail.

Ik hou niet van het woord schoonheid.

‘Er zijn fysiek mooie mensen in deze wereld (zoals David Beckham), maar er zijn ook mensen die aantrekkelijk zijn omwille van hun persoonlijkheid, energie, intelligentie, en allerlei andere kenmerken,’ verklapt de actrice. ‘Ik zou willen dat we een ander woord vinden waardoor de betekenis weg wordt geleid van fysieke schoonheid en meer slaat op aantrekkelijkheid,’ licht ze toe.

We zijn het waard

Een van de bekendste reclameslogans is ‘want ik ben het waard,’ van L’Oreal. Volgens Mirren is dat een van de redenen dat het label zo succesvol is. ‘Zelfrespect is erg belangrijk, maar ook heel moeilijk,’ vertelt de ambassadrice.

‘Iedereen heeft wel eens een moment van onzekerheid en ik denk dat alles wat kan helpen om je meer zelfzeker te voelen fantastisch is. We hebben het allemaal zo druk met onze schema’s en gelimiteerde hulpmiddelen. Het is daarom belangrijk om af en toe stil te staan en te beseffen: Ik kan even rusten met een tas thee of een warm bad en denken ‘ja, ik ben het waard, mijn leven is het waard geleefd te worden.’ Dat is zo belangrijk,’ benadrukt ze.

Ze vertelt dat ze zelf ook niet altijd even zelfzeker is, maar dat ze door haar job gedwongen wordt om toch zelfzeker te zijn. Omdat ik overal en altijd foto’s van mezelf zie, is het ook geen shock om te zien dat ik ouder ben geworden.

Beautytips van een Dame

Volgens Helen Mirren heeft het geen nut om obsessief bezig te zijn met je uiterlijk. ‘Ik gebruik iedere dag een hydraterende crème omdat ik me er beter door voel. Dat is wat ik wil van crèmes. Ze moeten er niet voor zorgen dat ik er tien jaar jonger uitzie, maar ik verwacht dat ze me die dag beter doen voelen.’

‘Mijn grootste schoonheidstip luidt: reinig je huid heel goed en rook niet. Ook slaap ik iedere nacht acht uur.’

Helen Mirren
Helen Mirren © Reuters

Blijf niet ter plaatse trappelen

Helen Mirren houdt van gedurfde lippenstift en moderne kapsels. Zo heeft ze haar blonde haar al eens roze geverfd. ‘Wees stoutmoedig. Kijk naar wat de jongere generatie doet en kopieer hen. Kopieer niet wat oude mensen doen,’ geeft ze als raad.

‘Go with the flow. Ik vond mijn roze haar geweldig. Heel wat mensen blijven steken en blijven vasthouden aan wat ze deden toen ze 18 of 28 waren. Sommige vrouwen uit de jaren zestig dragen nog steeds een beehive en er zijn vrouwen uit de jaren tachtig die hun kapsel niet meer hebben veranderd sinds toen. Mijn advies is om te kijken naar wat mensen nu doen met hun haar,’ aldus een moderne Mirren.

(LP)

Via Daily Mail

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content