Heb je een droge of gedehydrateerde huid? Dit is het verschil

Veel mensen weten niet of ze nu een droge of een gedehydrateerde huid hebben. Nochtans hebben beiden een andere verzorging nodig. Bepaal met onze infographic waarom jouw huid zo ruw en trekkerig aanvoelt, koning winter is vast niet de enige schuldige.

Heb je een droge of gedehydrateerde huid? Dit is het verschil
© –

Een gedehydrateerde huid kan nog wel olie produceren, maar houdt geen vocht meer vast. De kans is groot dat de gedehydrateerde huid overbehandeld is geweest met uitdrogende producten, en het is belangrijk om deze barrière te herstellen. Gebruik moisturizers met hyaluronzuur of glycerine omdat deze veel water vasthouden en blijf weg van te agressieve reinigingsproducten of te warm of koud water op je gelaat.

Ook wat je eet kan invloed uitoefenen op de gedehydrateerde huid. Drink wat minder alcohol en koffie, eet meer verse groenten en fruit en zorg dat je voldoende omega3 binnenkrijgt (of slik supplementen)

Een droge huid die weinig sebum aanmaakt wordt daarentegen vooral door externe factoren veroorzaakt en hier is (zachte!) exfoliatie net wel aangewezen. Schuw zeker de gezichtsolie niet, ook om je gezicht te wassen en bescherm jezelf extra als je de koude ingaat. Zoek een goede moisturizer met ceramides, shea butter, bijenwas of jojoba olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content