Haar kleuren met zeewier

Britse wetenschappers hebben nabij de Shetlandeilanden zeewier ontdekt dat kan gebruikt worden om op een natuurlijke manier haar te verven.

Omdat ‘bio’ een groeiende trend is in cosmetica, zoeken bedrijven volop naar natuurlijke alternatieven voor bestaande middelen. Zo hebben Britse wetenschappers nabij de Shetlandeilanden zeewier ontdekt dat kan gebruikt worden om op een biologische manier haar te verven.

Zeewier blijkt mineralen te bevatten die makkelijk opgenomen worden door huid en haar. De onderzoekers van de Universiteit van Leeds zijn nu gestart met een project om die componenten uit het zeewier te distilleren. De extracten zouden synthetische ingrediÔnten in haarkleurmiddelen kunnen vervangen. Nu veroorzaken die soms allergieÔn en in de ergste gevallen kanker.

Kleurengamma
Het goede nieuws is ook dat u niet voor een groene haarkleur hoeft te opteren. Omdat het zeewier nabij de Shetlandeilanden zeer divers is, denkt projectleider dr. Richard Blackburn een uitgebreid gamma aan kleuren te kunnen creÔren. Zowel verschillende tinten bruin, blond, rood als zwart zouden mogelijk zijn.

Op termijn kunnen volgens hem ook andere haar-en huidverzorgingsproducten op basis van zeewier gemaakt worden.”Zeewier is bijzonder geschikt om in cosmetica te verwerken want het bezit slimme eigenschappen om zich te beschermen tegen verwering. En dat is waar het bij schoonheidsmiddelen om te doen is”, aldus Blackburn.

Het project loopt twee jaar en wordt als zeer belangrijk beschouwd om een natuurlijk alternatief te vinden voor de vele synthetische haarverfmiddelen die nu op de markt zijn.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content