De storm rond Beyoncé en Anne Teresa De Keersmaeker wervelt nog steeds en nu lijkt ook Chanel zich te hebben bezondigd aan het kopiëren van een moderne dansvoorstelling uit België. Het Franse mode- en beautyhuis belooft alvast de zaak te onderzoeken.In september deed de beruchte video de ronde via het internet. De 'Shade Parade' zet nagellakken van Chanel in de spotlights door dansende vingers te tonen in een cabaret. Iets waar ze bij het Belgische dansgezelschap Charleroi/Danses even van moesten bekomen.

'Kiss & Cry', een spektakel van Michèle Anne De Mey en Jaco Van Dormael, was namelijk in maart 2011 gelanceerd geweest en toonde dansende handen die verdacht gelijkende bewegingen maakten. Hoewel er voorlopig nog niet van plagiaat wordt gesproken, is de advocaat van Charleroi/Danses niet van plan het hierbij te laten.

Reactie Chanel

Chanel reageert alvast ondernemend op onze vraag naar een reactie: "Toen we dit te horen kregen hebben we meteen contact opgenomen met het Belgische dansgezelschap", antwoordt de persverantwoordelijke van Chanel in Parijs. "We hechten heel veel belang aan dergelijke zaken en aan de originaliteit van onze beelden. Dat staat ook steeds zwart op wit in de contracten met onze filmproductiehuizen."

"Hoewel er al heel wat andere videocreaties bestaan die gebruik maken van handchoreografieën, gaan we dit dossier grondig bekijken samen met de verschillende partijen en onze advocaten", voegt de persverantwoordelijke er nog aan toe.

Valerie_S_/Vincent Fobelets

De storm rond Beyoncé en Anne Teresa De Keersmaeker wervelt nog steeds en nu lijkt ook Chanel zich te hebben bezondigd aan het kopiëren van een moderne dansvoorstelling uit België. Het Franse mode- en beautyhuis belooft alvast de zaak te onderzoeken.In september deed de beruchte video de ronde via het internet. De 'Shade Parade' zet nagellakken van Chanel in de spotlights door dansende vingers te tonen in een cabaret. Iets waar ze bij het Belgische dansgezelschap Charleroi/Danses even van moesten bekomen. 'Kiss & Cry', een spektakel van Michèle Anne De Mey en Jaco Van Dormael, was namelijk in maart 2011 gelanceerd geweest en toonde dansende handen die verdacht gelijkende bewegingen maakten. Hoewel er voorlopig nog niet van plagiaat wordt gesproken, is de advocaat van Charleroi/Danses niet van plan het hierbij te laten. Reactie Chanel Chanel reageert alvast ondernemend op onze vraag naar een reactie: "Toen we dit te horen kregen hebben we meteen contact opgenomen met het Belgische dansgezelschap", antwoordt de persverantwoordelijke van Chanel in Parijs. "We hechten heel veel belang aan dergelijke zaken en aan de originaliteit van onze beelden. Dat staat ook steeds zwart op wit in de contracten met onze filmproductiehuizen." "Hoewel er al heel wat andere videocreaties bestaan die gebruik maken van handchoreografieën, gaan we dit dossier grondig bekijken samen met de verschillende partijen en onze advocaten", voegt de persverantwoordelijke er nog aan toe. Valerie_S_/Vincent Fobelets