'Ik heb het gevoel dat mensen soms vergeten dat er bloed door mijn aderen stroomt. Ik huil wanneer ik verdrietig ben, ik bloed wanneer ik verwond ben, ik ben een echte mens.' Met dit citaat wijst Hill erop dat online commentaren even goed mensen kunnen kwetsen als beledigingen in het echte leven. 'Ik heb het niet enkel over mezelf, ik vraag niet om medelijden en zie mezelf niet als slachtoffer. Jullie vliegen elkaar ook naar de keel en daar voel ik me oprecht heel slecht over.'

Ook vertelt de YouTube-ster over haar emotionele en psychische problemen. Hoewel ze altijd vrolijk en gelukkig lijkt in haar video's, heeft Hill het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad. Ze vraagt dan ook om na te denken vooraleer je haatdragende comments post. Haar YouTubekanaal is een van de dingen in haar leven die haar geluk en vreugde brengen, maar de laatste tijd wordt ze steeds banger om de commentaren te lezen.

Haar oproep om positiever te zijn, kan op veel bijval rekenen. 'Ik zou graag willen dat vrouwen elkaar respecteren en elkaar steunen,' zegt ze in haar video. In de commentaarsectie onder haar YouTubevideo reageren haar kijkers onmiddellijk met talloze verhalen van hoe ze energie halen uit haar video's en steun vinden bij elkaar.

Hill is dankbaar voor de stortregen aan positieve reacties. 'Jullie hebben me echt geraakt met de dingen die jullie vertellen. We hebben allemaal onze problemen, maar we moeten ze niet alleen bestrijden. Ik hou zoveel van jullie, bedankt!'

Het beste bewijs dat het dus ook anders kan. Laat dat een mooi begin zijn van 2016: een jaar waarin we de haatberichten online achterwege laten.

(LP)

'Ik heb het gevoel dat mensen soms vergeten dat er bloed door mijn aderen stroomt. Ik huil wanneer ik verdrietig ben, ik bloed wanneer ik verwond ben, ik ben een echte mens.' Met dit citaat wijst Hill erop dat online commentaren even goed mensen kunnen kwetsen als beledigingen in het echte leven. 'Ik heb het niet enkel over mezelf, ik vraag niet om medelijden en zie mezelf niet als slachtoffer. Jullie vliegen elkaar ook naar de keel en daar voel ik me oprecht heel slecht over.' Ook vertelt de YouTube-ster over haar emotionele en psychische problemen. Hoewel ze altijd vrolijk en gelukkig lijkt in haar video's, heeft Hill het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad. Ze vraagt dan ook om na te denken vooraleer je haatdragende comments post. Haar YouTubekanaal is een van de dingen in haar leven die haar geluk en vreugde brengen, maar de laatste tijd wordt ze steeds banger om de commentaren te lezen. Haar oproep om positiever te zijn, kan op veel bijval rekenen. 'Ik zou graag willen dat vrouwen elkaar respecteren en elkaar steunen,' zegt ze in haar video. In de commentaarsectie onder haar YouTubevideo reageren haar kijkers onmiddellijk met talloze verhalen van hoe ze energie halen uit haar video's en steun vinden bij elkaar. Hill is dankbaar voor de stortregen aan positieve reacties. 'Jullie hebben me echt geraakt met de dingen die jullie vertellen. We hebben allemaal onze problemen, maar we moeten ze niet alleen bestrijden. Ik hou zoveel van jullie, bedankt!' Het beste bewijs dat het dus ook anders kan. Laat dat een mooi begin zijn van 2016: een jaar waarin we de haatberichten online achterwege laten. (LP)