Getest: zelfbruiners

Zomerse jurkjes vragen om blote benen. Maar hoe overbrug je de melkflessenperiode? De nieuwe lading zelfbruiners geven minder snel kleur, maar beloven een egaler resultaat. Eerst flink scrubben en royaal insmeren met bodylotion verminderen alvast het risico op strepen en vlekken.

Avène Autobronzant Hydratant Face & Body (100 ml: 17 euro) Deze witte fluide is aangenaam in gebruik: hij smeert gemakkelijk uit en heeft een neutrale crèmeachtige geur. De zelfbruiner werkt redelijk traag: het duurt enkele dagen voor je wat kleur ziet verschijnen, maar het resultaat is redelijk streeploos. (apotheek)

Dior Huile Somptueuse Eclat Naturel Visage & Corps (spray 100 ml: 42,43 euro) Deze droge olie is het meest sensuele product uit de test, dankzij een zonnige bloemengeur en de mooie glans. De kleur blijft wel zeer natuurlijk, na drie dagen zien we pas een lichte gloed verschijnen. Maar dat vonden wij niet zo erg, wij bleven met plezier smeren. (parfumerie)

La Prairie Gradual Tanning Lotion Face & Body (180 ml : 74 euro) Deze zelfbruiner belooft een langzame bruining, intensieve hydratatie én een dosis voedende mineralen. De tube bevat een witte crème die aangenaam ruikt. De huid voelt zacht aan en kleurt traag maar egaal. (parfmerie)

Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Visage (60 ml: 91 euro) Behalve de klassieke zelfbruineractiva bevat deze crème ook hydraterende ingrediënten en anti-oxidanten. Het product ruikt eerder naar een lekkere crème dan een typische zelfbruiner, ook niet na een paar uren, zoals dat bij de meeste zelfbruiners het geval is. Daarom durfden we hem ook op het gelaat te testen. Hij liet onze (gemengde) huid wat glimmen, waardoor we hem niet zouden aanraden voor vettere huidtypen. Eerder dus iets voor een drogere huid, want voeden en hydrateren doet hij dan weer uitstekend. (parfumerie)

Bio-beauté By Nuxe Gelée Autobronzante Hydratante visage & corps (100 ml: 14,80 euro) Dit product is geen gel (zoals de verpakking vermeldt), maar een witte fluïde. De beloofde vakantiegeur van kokos, oranjebloesem en vanille ervaren wij eerder als nootachtig. Het product bevat hydraterende mango- en macademia-olie, maar laat geen vette film na. De kleur ontwikkelt zich vrij langzaam, waardoor er ook minder kans bestaat op strepen. (apotheek en parafarmacie)

L’Oréal Sublime Bronze Golden Mousse Body (150 ml: 16,99 euro) Dit is het enige product dat instant kleur geeft, al is het maar een lichte gloed. Dat maakt het wel gemakkelijker om te zien of je het product egaal aanbrengt. De mousse smeert gemakkelijk uit en verdampt zonder film na te laten. Het product heeft een peperkoekachtige geur die behoorlijk aanwezig blijft. (grootdistributie)

Biotherm Gelée Autobronzante Hydratante Face & Body (150 ml: 24,50 euro) Dit product bestaat in twee versies, voor de lichte en de donkere huid. De smeltende gel smeert gemakkelijk uit, maar wie teveel aanbrengt ervaart een licht plakkende film. Het belooft een natuurlijke, egale tint en de klok rond te hydrateren. Na 24 uur zagen wij al enige kleur, helaas licht vlekkerig. (Parfumerie)

Garnier Ambre Solaire Zelfbruinende spray ( 150 ml: 12,49 euro) Handige spray die vanuit verschillende posities werkt. Belooft kleur zonder strepen en zonder uit te strijken, maar dat risico hebben wij niet genomen. Het duurde enkele dagen voor we duidelijk resultaat zagen, maar het was wel streeploos. Een aanwezige abrikozengeur moet het typische zelfbruineraroma camoufleren, maar die komt er achteraf toch weer door. (Grootdistributie)

Kibio Self Tanning Cream face & body gradual tan (100 ml: 15 euro) Dit bioproduct heeft een witte crèmetextuur en een zoet fruitaroma waar na een tijdje toch een lichte zelfbruinergeur in opduikt. De kleuring komt traag, maar streeploos. (Apotheek)

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content