Getest: Yves Rocher clé végétale minceur

© Yves Rocher

Ik smeerde de Yves Rocher Clé Végétale Minceur en hoopte dat het groene goedje het belang van lichaamsbeweging en gezonde voeding voor een strakke derrière iets zou reduceren. Ontdek hier of het wonder geschiedde.

De Knack Weekend webredactrices testten enkele nieuwe anti-cellulitisproducten. Lees hier welke crèmes ze nog onder de loep namen.

De belofte

Letterlijk van de verpakking: ‘Na 7 dagen is cellulitis 20 % minder zichtbaar.’

De formule

De Clé Végétale Minceur valt al meteen op doordat de ultrageconcentreerde actieve stof ?-mangostan in een apart reservoir zit. Op die manier wordt de krachtige werking ervan optimaal behouden. De gebruikte ?-mangostan is afkomstig van mangostans uit een volledig traceerbare productieketen in India. De Clé végétal bevat geen parabenen of minerale olie.

Ze zijn nog schattig ook, die mangostans.
Ze zijn nog schattig ook, die mangostans.© iStock

Het gebruik

Een flesje bevat bijzonder weinig product, maar aangezien je maar twee pompdosissen per zone mag gebruiken kom je net twee weken toe aan een ratio van twee smeerbeurten per dag. (De verpakking raadt een kuur van een week aan, maar voor mijn derrière was het grover geschut nodig.) Die twee pompjes per zone zijn trouwens echt niet veel. Het heeft misschien met mijn voluptueuze billen te maken, maar ik had vaak niet genoeg te smeren.

Het inmasseren van anti-celluliteproducten zou de belangrijkste stap zijn in de strijd ertegen, maar dat kan je simpelweg niet met de Clé Végétale. Het groene plakkerige goedje dring zó vlug in dat er van masseren weinig in huis komt. (Niet geklaagd: ik ben fan van alles wat rap gaat in de badkamer.) Wat niet zo vlug gaat, is een panty optrekken na een smeersessie. Daar wacht je dus gewoon beter even mee.

De prijs

Die valt met € 16,95 erg goed mee.

Het resultaat

Ondanks verschillende voornemens de afgelopen tijd, is sporten er simpelweg niet van gekomen en ook mijn dieet van de voorbije weken paste niet bepaald in een gezond voedingspatroon. Ondanks dat zie ik na twee weken smeren tóch een licht verschil. Het reliëf op mijn billen is wel degelijk een fractie afgenomen. Ik ben benieuwd naar wat het resultaat geweest zou zijn mits een tikkeltje meer discipline op sportvlak.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content