Getest: Worden smokey eyes dankzij dit product een makkie?

Annelien Boens

Yves Rocher brengt een nieuw gamma oogschaduwpoeders op de markt in maar liefst 6 kleurencombinaties. Elk make-updoosje omvat een klein briefje waarop je een handleiding krijgt om zelf de smokey look uit te voeren. Wij onderwierpen het nieuwe product aan een test.

Yves Rocher brengt een nieuw gamma oogschaduwpoeders op de markt in maar liefst 6 kleurencombinaties. Elk make-updoosje omvat een klein briefje waarop je een handleiding krijgt om zelf de smokey look uit te voeren. Wij onderwierpen het nieuwe product aan een test.

Wie houdt van de typische – zwarte – smokey eyes look komt aan haar trekken, maar het gamma telt ook rode, groene en blauwe tinten. Ideaal dus om je make-up af te stemmen op de kleuren die passen, zonder compromissen te moeten sluiten.

Bovendien kunnen de poeders zowel droog als vochtig aangebracht worden. De intens gepigmenteerde oogschaduw afhankelijk van de kleur een parelmoerglans, satijnglans of een mat effect. Wanneer je de applicator even bevochtigt, krijgen de glanzende poeders een metallic effect en worden de matte tinten erg intens.

Deze make-updoosjes zijn dus ideaal om overdag voor een lichte make-up te kiezen met bijvoorbeeld de twee lichte kleuren en ’s avonds af te werken met de intensere poeders.

Het oordeel:

In mijn dagelijkse routine gebruik ik regelmatig oogschaduw. Meestal beperk ik me tot een subtiel of fleurig kleurtje om mijn ooglid net boven mijn wimpers goed aan te zetten. Zelf waagde ik me nog niet veel aan de echte smokey look, omdat ik vreesde er als een overjaarse panda uit te zien. Ik wilde dus met plezier eens testen of dit make-upsetje en de bijhorende instructies me verder op weg konden helpen.

Eerst moet je de lichtste kleur aanbrengen op het hele ooglid, bewegend en niet-bewegend. Vervolgens gebruik je de tweede kleur om het bewegende ooglid aan te zetten. Daarna neem je wat van de derde kleur op je applicator om op de buitenste ooghoek aan te brengen. Enkel langs de bovenste wimperrand. Tot slot neem je de vierde, intensere, oogschaduw om zowel bovenaan als onderaan een ooglijntje te plaatsen.

De instructies zijn erg simpel, maar de uitvoering is dat wat minder. Het is en blijft een zaak van ‘al doende leert men’. Deze oogschaduwpoeders en bijhorende tips zijn geen ultieme garantie op de perfecte smokey eyes. De kleurtjes zijn erg leuk en een goed begin om tot een smokey look te komen, maar het zal toch wel nog enkele testmomentjes vergen om effectief van een perfect paar smokey eyes te kunnen spreken.

Oogschaduwpoeder (6 versies met telkens 4 kleuren), Yves Rocher, 29.90 euro/setje

Partner Content