Getest: Weleda Berken cellulitis olie, scrub & tinctuur

© Weleda

Onze redacteurs testten producten die een slanker silhouet en een meer effen huidoppervlak beloven

Belofte:

Berken cellulitis olie stimuleert de stofwisseling en bevordert een gezonde huid. Bij aanleg voor cellulitis helpt een massage met deze combinatie van zuivere plantenoliën en natuurlijke plantenextracten sinaasappelhuid, putjes in dijen of billen te voorkomen. Bij reeds bestaande cellulitis wordt met een regelmatige behandeling het huidbeeld zichtbaar verbeterd. Het resultaat zou in centimeters meetbaar moeten zijn en de huid zou elastischer, zachter, steviger en strakker moeten worden.

Samenstelling:

Jonge berkenblaadjes, rozemarijn en muizedoorn (om de stofwisseling te stimuleren en het vochtgehalte van de huid op peil te houden ) & abrikozenpitolie, jojobaolie en tarwekiemolie (stimuleren de stofwisseling)

Verdict:

De geur van de lijn is heerlijk fris. Een groot voordeel aangezien ik me twee maal daags met de olie moet insmeren, of liever nog, inmasseren. De textuur van het product is erg vettig, zoals te verwachten valt bij een olie. ’s Morgens vereist dit extra planning, aangezien mijn ochtendritueel slechts vijfentwintig minuten in beslag neemt. Twintig daarvan worden nu in ondergoed doorgebracht om de olie te laten inwerken en opdrogen. De scrub wordt een maal per week in de douche gebruikt en is erg zacht voor de huid. Om de tinctuur in te nemen, moet ik ofwel mijn neus dichtknijpen, ofwel het brouwsel in mijn kruidenthee gieten. Lekker is het in ieder geval niet.

Na een maand heb ik een nieuwe band ontwikkeld met mijn derrière. Of er minder putjes te bespeuren zijn, is me niet helemaal duidelijk, maar ik heb wel een zachte, welriekende achterzijde gekregen. Ook heb ik opnieuw enkele bilverstevigende oefeningen in mijn avondritueel – dat nog minder dan vijfentwintig minuten in beslag neemt – geïntroduceerd. Eindoordeel? Baat het niet, dan schaadt het niet en de geur is zo heerlijk, dat ik het product ga blijven gebruiken als hydraterende olie. De tinctuur laat ik voor wat ze is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content