Getest: twee maal Belgisch & natuurlijk in de badkamer

RainPharma © -

De beautymerken ‘Self’ en ‘RainPharma’ zijn Belgisch en worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Lief voor het milieu en lief voor de huid: we onderwierpen beide merken aan een uitgebreide test.

Bij Weekend.be geven we niet alleen om het milieu, maar ook om onze huid. Bovendien kennen we de problemen die allergieën en intoleranties met zich meebrengen maar al te goed. Kortom, we smeren niet zomaar eender wat op ons gelaat en onze huid.

Liefst van al kiezen we voor lokale producten die natuurlijke ingrediënten bevatten. Zo zijn we er zeker van dat we geen plastic soup op ons gezicht smeren of onze huid irriteren met synthetische stoffen. Wij namen de Belgische merken RainPharma en Self onder de loep.

Zero Tollerance-lijn van RainPharma

RainPharma
RainPharma© –

RainPharma heeft verschillende lijnen voor verschillende huidtypes en wensen. Aangezien uw proefkonijn over een zeer gevoelige huid beschikt, koos ze voor de Zero Tollerance-lijn. De naam zegt het al, deze lijn is 100% van natuurlijke oorsprong en geschikt voor de hypersensitieve huid.

Dat de lijn geen parfum bevat is logisch, aangezien heel wat mensen hier slecht op reageren. Ook werden er geen kleurstoffen of dierlijke ingrediënten aan toegevoegd.

Body cream: De crème belooft heel mild te zijn en de huid te herstellen en beschermen. Ze bevat geen geur- en kleurstoffen of bewaarmiddelen. Met de hulp van calendula, camelia en camelina verzacht de crème de huid inderdaad zoals beloofd wordt. De crème is ideaal vlak na de douche en zit in een handige pompflacon.

Body Wash: Verwacht je niet aan een schuimfestijn. Er werd gekozen voor plantaardige schuimmakers, omdat die de huid goed reinigen zonder te irriteren. Schuim is eigenlijk helemaal niet nodig om proper te worden. De zeep ruikt naar niets, maar dat is ook de bedoeling. Als je de douchegel samen met Liu’s Magic Sponge van RainPharma gebruikt, zal ze toch wat schuimen en voel je je heel erg proper. Zelfs eczeem plekjes of andere geïrriteerde stukjes huid reageerden positief op deze douchegel.

Body Polish: Waar conventionele scrubs wel eens microplastics kunnen bevatten, kan je ervan op aan dat RainPharma zo’n toestanden niet toelaat. Deze scrub zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen met behulp van scrubdeeltjes uit jojobaolie. Het zijn hele kleine, fijne scrubdeeltjes, waardoor je onmogelijk irritaties kan krijgen. Ook de huid van de handen bleef onaangetast. Bij conventionele scrubs durft de huid van de smerende handen wel eens rood en geïrriteerd te geraken.

Op de website van Rainpharma kan je nog meer uitleg vinden over de ingrediënten en werking van de producten. Heb je geen overgevoelige huid? Dan kan je ook kiezen voor de producten met heerlijke, natuurlijke geurtjes.

Self

Self
Self© –

Het merk Self werd opgericht door Isabelle Ulenaers. Toen haar dochtertje last bleek te hebben van een atopische huid, ging ze op zoek naar voedende crèmes die de kinderhuid niet zouden irriteren. Zo wilde ze de huid van haar dochter preventief beschermen zodat ze niet altijd naar hormonencrèmes moest grijpen om de uitslag te doen verdwijnen. Ze kwam van een kale reis terug en besloot dus zelf aan de slag te gaan.

Het resultaat is een beautylijn die 100% natuurlijk is. Alle producten zijn volledig vrij van parabenen, artificiële geuren en andere chemische bestanddelen. De natuurlijke oorsprong van elk product, van plant tot productie, wordt gegarandeerd. Zelfs de verpakkingen zijn gecertificeerd recycleerbaar. Op de website van Self valt te lezen dat dankzij de nauwkeurige selectie van bestanddelen, de producten geen allergische reacties zullen opwekken. Zoals steeds is het wel aangeraden om de ingrediëntenlijst onder de loep te nemen. Sommige mensen zijn immers gevoelig aan bepaalde ingrediënten, of ze nu natuurlijk zijn of niet.

Self
Self© –

Wij testten de reinigende gezichtslotion ‘Boost of Freshness’ en de dagcrème ‘All Day Dreamer’. Beide producten hebben een heerlijke geur, die volledig natuurlijk is. De sterke geur doet me twijfelen of ik de producten wel zal verdragen, aangezien sterk geparfumeerde producten me vaak uitslag bezorgen. Maar na enkele weken testen moet ik toegeven: de kans op uitslag is heel erg klein. De gouden truc voor een zachte huid zonder uitslag is immers om de huid te voeden. Droge plekjes veranderen gemakkelijk in eczeem of andere vormen van huidaandoeningen. Self is dus erg geschikt om de huid kalm te houden.

Surf naar de website van Self voor meer info over de ingrediënten.

Kan je maar niet genoeg krijgen van Belgische en natuurlijke beautymerken? Klik dan hier voor ons artikel over het merk Delbôve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content