Getest: Sothys Eau Thermale Spa is verademing voor de gevoelige huid

© .

Met water van de natuurlijke bron van Spa, creëerde Sothys een lijn voor mensen met een gevoelige huid. Wij onderwierpen deze producten aan een test.

Sothys, het schoonheidsmerk uit Parijs, bedacht een professionele behandeling in de cabine en een serie van vijf persoonlijke producten die je thuis kan gebruiken om de gevoelige huid te kalmeren en te voeden. Wij kozen ervoor om thuis zelf aan de slag te gaan met de verzorgende lijn.

Deze parfumvrije en hypoallergene lijn voor het gelaat helpt de gevoeligheid van de huid duurzaam te verminderen. Het hoofdbestanddeel is bronwater uit Spa dat ver­rijkt wordt met andere actieve bestanddelen, waaronder wilde jasmijn, Chileense munt en algen. Het label belooft de kwetsbare huid te bescher­men tegen agressieve invloeden van buitenaf, het oncomfortabele gevoel te verzachten en de tolerantiedrempel van de huid in balans te brengen.

Getest: Sothys Eau Thermale Spa is verademing voor de gevoelige huid
© .

Drie doelen

De lijn wil beschermen, kalmeren en de huid in balans brengen.

Twee actieve bestanddelen helpen de huid te beschermen: Fosfolipiden van soja helpen de huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf. Het hydraterend complex dient om de synthese van filaggrine, een proteïne die essentieel is voor de barrièrefunctie, te optimaliseren en een optimale hydratatiegraad te behouden.

Voorts willen ze ook de huid kalmeren en dus de rode, trekkerige en warme huid verhelpen. Hierbij helpen extracten van het blad van de blauwe ageratum en bruine algen. Deze stoffen kalmeren en beperken de afgifte van ontstekingsboodschappers op celniveau. Extract van rode algen ontstopt en beperkt bovendien het verschijnen van zichtbare tekenen van ongemak.

Tot slot zou de lijn ook de huid in balans moeten brengen. Dit met behulp van extract van bladeren van de wilde jasmijn, die de hyperreactiviteit verminderen van de cellen die verantwoordelijk zijn voor het gevoel van ongemak. Tetrapeptide vermindert de activering van de epidermische receptoren en het extract van Boldo, ook wel Chileense munt genoemd, helpt het microbioom van de huid te bewaren, dat essentieel is voor het evenwicht van de huid.

De producten voorgesteld

De volledige lijn bestaat uit vijf producten die de huid reinigen, voeden, beschermen en kalmeren. Deze producten zijn opgenomen in het gamma: een 2-in-1 reiniger, een serum, een masker, een dagcrème en een frisse fluïde. Samen zorgen ze voor een dagelijkse bescherming en redders in nood tijdens dagen dat de huid een gevoeligheidspiek doormaakt.

De test

Getest: Sothys Eau Thermale Spa is verademing voor de gevoelige huid
© .

Aangezien uw proefkonijn last heeft van een erg gevoelige huid, probeerde ik deze lijn voorzichtig uit. Dat er geen parfum verwerkt is in de producten is een goed teken, aangezien dit vaak irritaties veroorzaakt. De gemakkelijk uitsmeerbare textuur van de crème, het serum, het masker en de fluïde is ook een pluspunt. Een te vettige crème kan immers de poriën verstoppen.

In de testperiode probeerde ik alle producten uit en ondervond de voordelen van de ganse lijn. De reiniger prikt niet in de ogen, maar heeft als enig nadeel dat er redelijk veel van nodig is om alle make-up netjes te verwijderen. De fles van het product is gelukkig groot genoeg om niet te zuinig om te springen met de ontschminker.

De lijn is uiteraard geen medisch middel en kan huidproblemen zoals eczeem en psoriasis niet oplossen. Maar aangezien het zeer belangrijk is om dit soort huid permanent te hydrateren, is een lijn zoals Eau Thermale Spa van Sothys erg geschikt voor de dagdagelijkse verzorging. Ik kan het dan ook aanraden aan mensen die vaak last hebben van uitslag, roodheid en zelfs puistjes, aangezien de textuur niet te vet is.

Voor mensen met een even gevoelige huid als ik, is het is altijd een opluchting als producten niet onmiddellijk irriteren. Wanneer ze na enkele weken nog steeds geen trekkerig gevoel of jeuk veroorzaken, kan je ervan op aan dat ze veilig zijn in gebruik. Sothys is dus geslaagd in hun opzet om een verzorgingslijn te ontwikkelen voor de huid die extra bescherming nodig heeft.

Surf voor meer info naar de website van Sothys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content