Sebastian Trilliance Shine Shampoo (250 ml: 20,50 euro) Belooft: glans en de schubbenlaag te herstellen
Getest: dat deze shampoo de schubbenlaag herstelt lijkt ons logisch: anders wordt het licht niet goed weerspiegeld en ziet het haar er dof uit. Naast standaard ingrediënten bevat dit product ook bergkristal, maar waar dat goed voor is wordt verder niet uitgelegd. Rijkelijk schuim en een aangename geur.
Bij de Sebastian kapper Dercos Nutri Repair (200 ml: 12,75 euro) Belooft: voeden en herstellen van droog, beschadigd haar
Getest: crèmeshampoo met een standaard formule waar een mix van plantaardige oliën is aan toegevoegd om het haar te voeden en herstellen. De oliën leggen een beschermlaag op het haar, dat voor glans en een zacht gevoel zorgt. UV-filters beschermen de kleur. Geeft een mild schuim met een zachte geur.
Bij de apotheek
Indola Keratin Straight shampoo (300 ml: 11,75 euro) Belooft: steil, sluik haar
Getest: mijn dikke , weerbarstige manen zijn een ideale testcase voor shampoos die claimen om het haar glad en gewillig te maken. Deze transparante paarse gel geurt naar zoet fruit, geeft een behoorlijk schuim en doet mijn haar gladder aanvoelen. Maar in de spiegel doet het gewoon zijn eigen zin, het keratinepolymeercomplex ten spijt. Met de stylingproducten uit het gamma én een stylingijzer lukt het dan weer wel. Een shampoo met stylingresultaten lijkt me te mooi om waar te zijn.
Bij de Indola-Kapper .
Redken Smooth Lock (250 ml: 21,15 euro) Belooft: minder pluis en meer glans voor droog, weerbarstig haar
Getest: deze standaard formule heeft een enigszins zoete geur en geeft behoorlijk schuim. Amandelolie zorgt voor de verzorging, glans en zachtheid. Polymeren moeten pluis tegen gaan door een vochtafwerende film op het haar te leggen. Mijn haar voelt gladder aan en pluist inderdaad minder, maar er moeten toch nog stylingproducten en een haardroger aan te pas komen om het in het gareel te houden.
Bij de Redken-kapper
L'Oréal Professionel Mythic Oil (pompflacon 250 ml: 15,20 euro) Belooft: voeding en glans
Getest: deze standaardformule met een mix van verschillende oliën geeft een zacht, geurig schuim. Het haar glanst, voelt zacht en soepel aan.
Bij de L'Oréal Professionel-kapper
Tigi Bedhead for men Clean Up daily shampoo (250 ml: 13,30 euro) Belooft: een verfrissende reiniging
Getest: de formule van deze shampoo is behoorlijk standaard, -lees: geeft veel schuim. Een minder standaard ingrediënt is menthol, dat de muntgeur geeft en een koud effect op de hoofdhuid. Verfrissend, maar mogelijk ook irriterend en daarom niet meteen een aanrader voor een gevoelige huid.
Bij de Tigi-kapper . Bumble & Bumble Color Minded Shampoo (250 ml: 32 euro) Belooft: kleur langer en beter te doen houden
Getest: Een sulfaatvrije formule is het minst agressief voor je kleuring. Verder werkt deze milde reiniger met antioxidanten om UV-schade te counteren.
Via Cosmeticary

Sofie Albrecht

Sebastian Trilliance Shine Shampoo (250 ml: 20,50 euro) Belooft: glans en de schubbenlaag te herstellen Getest: dat deze shampoo de schubbenlaag herstelt lijkt ons logisch: anders wordt het licht niet goed weerspiegeld en ziet het haar er dof uit. Naast standaard ingrediënten bevat dit product ook bergkristal, maar waar dat goed voor is wordt verder niet uitgelegd. Rijkelijk schuim en een aangename geur. Bij de Sebastian kapper Dercos Nutri Repair (200 ml: 12,75 euro) Belooft: voeden en herstellen van droog, beschadigd haar Getest: crèmeshampoo met een standaard formule waar een mix van plantaardige oliën is aan toegevoegd om het haar te voeden en herstellen. De oliën leggen een beschermlaag op het haar, dat voor glans en een zacht gevoel zorgt. UV-filters beschermen de kleur. Geeft een mild schuim met een zachte geur. Bij de apotheek Indola Keratin Straight shampoo (300 ml: 11,75 euro) Belooft: steil, sluik haar Getest: mijn dikke , weerbarstige manen zijn een ideale testcase voor shampoos die claimen om het haar glad en gewillig te maken. Deze transparante paarse gel geurt naar zoet fruit, geeft een behoorlijk schuim en doet mijn haar gladder aanvoelen. Maar in de spiegel doet het gewoon zijn eigen zin, het keratinepolymeercomplex ten spijt. Met de stylingproducten uit het gamma én een stylingijzer lukt het dan weer wel. Een shampoo met stylingresultaten lijkt me te mooi om waar te zijn. Bij de Indola-Kapper . Redken Smooth Lock (250 ml: 21,15 euro) Belooft: minder pluis en meer glans voor droog, weerbarstig haar Getest: deze standaard formule heeft een enigszins zoete geur en geeft behoorlijk schuim. Amandelolie zorgt voor de verzorging, glans en zachtheid. Polymeren moeten pluis tegen gaan door een vochtafwerende film op het haar te leggen. Mijn haar voelt gladder aan en pluist inderdaad minder, maar er moeten toch nog stylingproducten en een haardroger aan te pas komen om het in het gareel te houden. Bij de Redken-kapper L'Oréal Professionel Mythic Oil (pompflacon 250 ml: 15,20 euro) Belooft: voeding en glans Getest: deze standaardformule met een mix van verschillende oliën geeft een zacht, geurig schuim. Het haar glanst, voelt zacht en soepel aan. Bij de L'Oréal Professionel-kapper Tigi Bedhead for men Clean Up daily shampoo (250 ml: 13,30 euro) Belooft: een verfrissende reiniging Getest: de formule van deze shampoo is behoorlijk standaard, -lees: geeft veel schuim. Een minder standaard ingrediënt is menthol, dat de muntgeur geeft en een koud effect op de hoofdhuid. Verfrissend, maar mogelijk ook irriterend en daarom niet meteen een aanrader voor een gevoelige huid. Bij de Tigi-kapper . Bumble & Bumble Color Minded Shampoo (250 ml: 32 euro) Belooft: kleur langer en beter te doen houden Getest: Een sulfaatvrije formule is het minst agressief voor je kleuring. Verder werkt deze milde reiniger met antioxidanten om UV-schade te counteren. Via Cosmeticary Sofie Albrecht