Getest: serums

Serums werken aanvullend bij dag- en nachtcrèmes. Ze beantwoorden aan diverse behoeftes. Wij testten er zes, die elk iets anders beloven.Chanel Hydra Beauty (pompflacon 30 ml: 72,20 euro)Belooft: hydratatie, bescherming en éclat.Getest: dat hydratatie voor een frisse teint en een zachte huid zorgt, lijkt ons evident. De bescherming moet komen van de aanwezige antioxidanten. De fijne emulsie verspreidt een opvallend maar fris bloemig aroma en doet de huid meteen zachter aanvoelen.Verkrijgbaar in de parfumerie.

Laura Mercier Flawless Skin Repair Serum (pipetflacon 30 ml: 99 euro) Belooft: bescherming tegen huidveroudering en een zachtere en heldere huid.Getest: de lopende gel ruikt nauwelijks. Al na enkele dagen ogen de fijne lijntjes zachter en voelt de huid zachter en gladder aan. Verkrijgbaar op:www.cosmeticary.com

Helena Rubinstein Hydra Collagenist (pompflacon 40 ml: 79,98 euro)Belooft: diepgaande hydratatie.Getest: producten die beloven de diepere huidlagen te hydrateren maken ons altijd wat sceptisch. Rubinstein gebruikt microcollageen om vocht aan de oppervlakte vast te houden en dit serum zou dat ook meer in de diepte te doen (in de collageenmatrix in de dermis). Geen idee hoe het na een paar dagen gesteld was in die diepere huidlagen, maar de fijne lijntjes aan de buitenkant waren duidelijk minder zichtbaar en onze huid voelde minder trekkerig aan dan anders, na een dagje werken in de airco. De transparante waterige gel heeft een subtiel bloemenaroma.Verkrijgbaar in de parfumerie.

Dermalogica Ultra Calming Serum Concentrate (30 ml: 70,20 euro)Belooft: de geïrriteerde huid te kalmeren en te herstellen.Getest: door stress, wisselend weer, regelmatig gebruik van agressieve scrubs of antirimpelstoffen (zoals retinol) kan de huidbarrière aangetast worden. Dat uit zich in een huid die snel(ler) reageert, met jeuk, roodheden, droogte en een prikkelend gevoel als meest voorkomende symptomen. Deze tube met zeer vloeibaar fluïde brengt onmiddellijk soelaas voor onze licht geïrriteerde huid (deadlinestress en te veel producten getest). De verfrissende textuur en lichte pepermuntgeur werken verkoelend, terwijl peptiden en verzachtende, anti-irriterende stoffen de huid kalmeren.Verkrijgbaar in het schoonheidsinstituut. www.dermalogica.com.

La Mer The Radiant Serum (pipetflacon 30 ml : 264 euro)Belooft: de huid te verhelderen en in evenwicht te brengen.Getest: de pipet geeft een te grote dosis voor één applicatie, maar de waterachtige gel dringt meteen in de huid zodat je toch onmiddellijk de dag- of nachtcrème kunt aanbrengen. Het serum heeft een licht opspannend effect _ zou de vermelde alcohol daar voor iets tussenzitten? Het bevat naast de obligate zeeplantenextracten ook veel antioxidanten en een verhelderend extract. Na enkele dagen lijkt mijn huid inderdaad rustiger en de poriën iets fijner.Verkrijgbaar in geselecteerde parfumeries.

L’Oréal Code Jeunesse Serum (pipetflacon 30 ml: 16,99 euro)Belooft: éclat, een gladdere huid, een egalere teint en minder (diepe) rimpels.Getest: op de ingrediëntenlijst zien we vooral glycerine, die water vasthoudt, en siliconen, die de huid zachter en gladder doen aanvoelen en fijne lijntjes minder zichtbaar maken. Gist zou een van de hoofdingrediënten zijn die verzachten, hydrateren en de huidbarrière herstellen. Wij zijn geen wetenschappers, maar zien hier toch eerder een preventief product dan iets dat rimpels echt gaat herstellen.Verkrijgbaar in de grootdistributie.

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content