Getest: milieubewuste nagellak van Faby

Vandaag de dag kan je er niet meer om heen: gezonde en natuurlijke producten winnen aan terrein. Het Italiaanse beautylabel Faby lanceerde zopas hun Nature-lijn, een nagellaklijn met 87% natuurlijke ingrediënten.

Vandaag de dag kan je er niet meer om heen: gezonde en natuurlijke producten winnen aan terrein. Het Italiaanse beautylabel Faby lanceerde zopas hun Nature-lijn, een nagellaklijn met 87% natuurlijke ingrediënten.

Faby staat sowieso al bekend om de bezorgdheid voor de gezondheid van zijn klanten. Het schrapte de ‘big 5’ al uit zijn nagellakken. Denk hierbij aan de weekmaker DBP, het verdunningsmiddel tolueen en het schadelijke formaldehyde als verharder van de lakjes. Met deze Nature-collectie wil Faby nog een stapje verder gaan.

De lakjes bestaan uit 87% natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat voor de 6 kleuren enkel met aardse tinten werd gewerkt en dat ze op een ecologisch verantwoorde manier geproduceerd werden. De bestanddelen werden gewonnen uit productieprocessen van houtpulp, katoen en maïs. In tegenstelling tot andere lakjes bevat Faby Nature geen enkel ingrediënt gewonnen uit petroleum.

Het oordeel:

Wij gingen aan de slag met de poederroze nagellak ‘Peau d’ange’. De zachtroze tint is erg subtiel, maar toch zijn er slechts twee laagjes nodig om een volledige dekking te geven. Omdat deze lakjes geen intense pigmenten bevatten, hoef je ook geen beschermende basislaag aan te brengen. Je hoeft dus niet te vrezen dat de kleur vlekken maakt op je nagels.

De nagellak smeert egaal uit en droogt, net als de andere lakjes van Faby, erg snel. Globaal gezien zijn we dus erg tevreden met deze nagellak. Ideaal voor wie niet houdt van opvallende, felle kleuren en ook bezig is met gezondheid en het milieu.

Even nog een extra noot in verband met de overige 13% van de bestanddelen. Wij deden navraag en hierbij gaat het om solventen. Dat zijn vluchtige oplosmiddelen die ervoor zorgen dat de nagellak snel droogt. De afkomst van deze solventen is ons onduidelijk, dus daarom kunnen we deze nagellak niet volledig als milieuvriendelijk of ecologisch beschouwen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content