Het is komen overwaaien uit California en ziet er ook een beetje zo uit: de manicuretechniek Minx. Hoewel, echt veel techniek komt er niet bij kijken. Het gaat om voorgedrukte stickertjes die met behulp van een warmtelamp op de nagels worden geplakt en op maat gesneden. Goed voor een egaal resultaat en enorme tijdswinst voor fans van Nail Art. Het is vooràl geschikt voor liefhebbers van Nail Art. Want toen ik ging testen bij Nail National in Antwerpen en ik een kleurtje mocht kiezen, bleek het moeilijk er eentje vinden dat de absolute kitsch-grens niet overschreed. "Sobere of klassieke kleuren zitten voorlopig inderdaad nog niet in het aanbod", verontschuldigt zich de sympathieke uitbaatster. "Maar dat komt wel".

Ik opteer uiteindelijk voor egaal zilver, omdat mij dat nog het minste kwaad lijkt. Al doet het 'zilver' toch verdacht veel aan aluminiumfolie denken. Nu ja. Voor wie ervan houdt: de klus is in een half uurtje geklaard, drogen hoeft niet en de folie blijft ook langer zitten dan een gewone nagellak (zowat een weekje). U kan ze nadien ook makkelijk lostrekken. Wie zijn nagels wil afstemmen op een glitteroutfit voor oudejaarsnacht, zit met Minx ook zeker goed.

Ann Heylens.

Prijs Minx: 25 euro

Nail National
Nationalestraat 41b
2000 Antwerpen.

Het is komen overwaaien uit California en ziet er ook een beetje zo uit: de manicuretechniek Minx. Hoewel, echt veel techniek komt er niet bij kijken. Het gaat om voorgedrukte stickertjes die met behulp van een warmtelamp op de nagels worden geplakt en op maat gesneden. Goed voor een egaal resultaat en enorme tijdswinst voor fans van Nail Art. Het is vooràl geschikt voor liefhebbers van Nail Art. Want toen ik ging testen bij Nail National in Antwerpen en ik een kleurtje mocht kiezen, bleek het moeilijk er eentje vinden dat de absolute kitsch-grens niet overschreed. "Sobere of klassieke kleuren zitten voorlopig inderdaad nog niet in het aanbod", verontschuldigt zich de sympathieke uitbaatster. "Maar dat komt wel". Ik opteer uiteindelijk voor egaal zilver, omdat mij dat nog het minste kwaad lijkt. Al doet het 'zilver' toch verdacht veel aan aluminiumfolie denken. Nu ja. Voor wie ervan houdt: de klus is in een half uurtje geklaard, drogen hoeft niet en de folie blijft ook langer zitten dan een gewone nagellak (zowat een weekje). U kan ze nadien ook makkelijk lostrekken. Wie zijn nagels wil afstemmen op een glitteroutfit voor oudejaarsnacht, zit met Minx ook zeker goed. Ann Heylens. Prijs Minx: 25 euro Nail National Nationalestraat 41b 2000 Antwerpen.