Getest: lipcrèmes

Lippen bevatten geen talgkliertjes waardoor ze snel uitdrogen. Een lippenbalsem houdt ze in goede conditie.

Labello Repair & Beauty (3,89 euro) Belooft: voedende verzorging met een kleurtje

Getest: Deze stick bevat glycerine, jojoba-olie en karitéboter, wat een goede hydratatie garandeert. Extra troeven zijn een kalmerende stof om irritaties tegen te gaan, een transparante roze glans en een vleugje menthol voor een verfrissend gevoel. Perfect voor alledaags gebruik, maar als het wat guurder wordt schakel je toch beter over op zwaarder geschut.

Grootdistributie

Nivea Lip Butter Original (potje 19 ml: 3,99 euro) Belooft: hydratatie en verzorging

Getest: Deze compacte balsem in een potje hydrateert en geeft een subtiele glans zonder plakken. Houdt de lippen in conditie, maar winterkloven ga je hier niet mee genezen. Bestaat ook nog in framboos en vanille & macademia.

Grootdistributie

Liérac Hydra-chrono+ Lèvres (stick 3 g: 15 euro) Belooft: lippen te hydrateren, voller en glad te maken

Getest: Goed gehydrateerde lippen worden automatisch gladder en microscopisch voller. Deze smeltende stick hydrateert goed en geeft een lichtroze paarlemoerglans. Ideaal voor dagdagelijks gebruik, maar echt droge lippen hebben behoefte aan iets sterkers. Apotheek en parafarmacie Elizabeth Arden 8 hour cream (crème 50 ml: 34,87 euro, stick SPF 15: 23,09 euro) Belooft: acht uur lang te kalmeren, beschermen en hydrateren

Getest: Deze klassieker is letterlijk een paardenmiddel. Elizabeth Arden was een paardenliefhebster die voor haar oogappels een crème ontwikkelde om wondjes te verzorgen. Toen de geschaafde knie van het zoontje van een vriendin opmerkelijk sneller genas besloot ze om het product te commercialiseren. De 8 Hour cream is mijn toevlucht als andere lippenzalven niet meer helpen. Gesprongen lippen, maar ook andere wondjes genezen sneller. Maar ik gebruik hem ook om mijn nagelriemen soepel te houden, wenkbrauwen in toom te houden en als lipgloss. Bestaat ook in stickvorm.

Parfumerie Korres Lip Butter (potje 6 g: 9,95 euro)

Belooft: zachte, gehydrateerde lippen

Getest: De textuur lijkt meer op een balsem dan een boter, maar hydrateren doet hij wel. Als je lippen gebarsten zijn, heb je toch een echt herstellend product nodig. Bestaat in transparant (Guava) en lichte tinten (Pomegranate, Wild Rose).

Apotheek en parafarmacie

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content