Getest: is vitamine A het wonderingrediënt tegen huidveroudering?

Het nieuwe merk Verso Skincare belooft veel op vlak van anti-aging en vertrouwt hiervoor volledig op retinol 8, een vorm van vitamine A. We waren erg benieuwd naar de werking van dit product én of ze hun beloftes kunnen nakomen. U leest het persoonlijke verslag hier.

Het nieuwe merk Verso Skincare belooft veel op vlak van anti-aging en vertrouwt hiervoor volledig op retinol 8, een vorm van vitamine A. We waren erg benieuwd naar de werking van dit product én of ze hun beloftes kunnen nakomen. U leest het persoonlijke verslag hier.

Er is een nieuw merk van gezichtsverzorging gelanceerd: Verso Skincare. Origineel uit Zweden, intussen al bijna overal ter wereld verkrijgbaar waaronder bij Barneys in New York en Selfridges in Londen. Maar ook via de luxe-webshop Net-A-Porter kan je de crèmes van Verso bestellen. Voor de naamkeuze heeft Lars Frederiksson, de bedenker van Verso Skincare, niet lang moeten nadenken. De naam Verso betekent in het Latijn ‘omdraaien’ of ‘van de andere kant bekijken’. Hiermee verwijst Frederiksson naar de onderliggende laag, naar wat verborgen ligt onder de huid. Wat alles begint bij een goede basis. Is de huid binnenin gezond, dan zal ze ook langs de buitenkant schitteren.

Om de huid te laten stralen verwerkt Verso Skincare vitamine A in hun producten. Het is een vitamine die de werking van veroudering van de huid tegengaat en dat is ook echt wetenschappelijk bewezen. De vorm die Frederiksson gebruikt in zijn producten is retinol 8. Deze stof stimuleert de productie van gezonde huidcellen, het verstevigen van de huid en de aanmaak van collageen. Bovendien zou het 8 keer effectiever zijn dan de gewone retinol.

Collageen is erg belangrijk voor de soepelheid van de huid en werkt in tegen de vorming van rimpels. Het mag dus niet verbazen dat de producten van Verso Skincare ook kunnen beschouwd worden als anti-agingcrèmes.

Werken met nummers

Het gamma van Verso is opgebouwd uit zes verschillende producten, die voor het gemak van de consumenten genummerd zijn. De producten zijn allemaal gericht op gezichtsverzorging. Je begint bij de basis, een cleanser (nummer 1) en je kan de verzorging eindigen met een ‘dark spot fix’ om de verkleuring van de gezichtshuid tegen te gaan (nummer 6). Daartussen vinden we een dagcrème met SPF 15, nachtcrème, serum voor het gezicht en serum voor de ogen. Je kan de volledige gezichtsverzorging opbouwen uit producten van Verso Skincare, maar anderzijds kan je ook één product uit het gamma in je dagelijkse routine binnenbrengen en gebruiken. Het is niet zo dat je de producten enkel ‘met elkaar’ kan combineren.

Ook leuk om weten is dat alle producten van Verso Skincare geen kleurstoffen, parabenen, minerale oliën of andere schadelijke stoffen bevat.

Persoonlijke ervaring

Verso Skincare creëert hoge verwachtingen en we stonden dan ook te popelen om het product zelf uit te proberen. Hoewel ik nog niet toe ben aan anti-aging crèmes, kan ik het product volgens Frederiksson toch uitproberen. Het aspect van de anti-aging is een van de vele facetten van de crème, dus eigenlijk kan iedereen de crèmes van Verso Skincare gebruiken. De nachtcrème (nummer drie) werd toegevoegd aan mijn dagelijkse beautyroutines voor het slapengaan. Nadat ik mijn gezicht heb gewassen met cleanser en water, breng ik de crème aan. De flacon is erg hygiënisch in gebruik omdat het een drukpompje is én omdat het luchtdicht verpakt is.

Een kleine hoeveelheid van de crème aanbrengen op de gezichtshuid is voldoende. Normaalgezien kom je met een flacon nachtcrème van 50 ml ongeveer 3 maanden toe. Hoewel ik een gevoelige huid heb, en heel erg droog, voelt het product niet trekkerig of zwaar aan. Door de actieve ingrediënten voel je het wel een beetje prikken de eerste keren dat je het gebruikt. Maar je huid went aan het ingrediënt en de irritatie neemt af. Bovendien wordt het gezicht niet rood na het aanbrengen van het product en trekt het snel in. Fijn is ook dat het een erg aangename geur heeft, lichtjes geparfumeerd. Oppassen dus voor mensen die gevoelig zijn aan toegevoegde parfums, maar uiteindelijk heeft Verso Skincare hier wel een goede reden voor. Vitamine A heeft een sterke eigen geur, die niet voor iedereen even aangenaam is. Daarom ‘verdoezelt’ het merk dit met een licht parfum.

Het effect van het gebruik van het product op je huid, zou je pas na 28 dagen merken. Maar ikzelf gebruik het product nu bijna twee weken en intussen voelt mijn huid al een stuk zachter aan. Bovendien zijn pukkeltjes of oneffenheden verdwenen, de huid is egaler in zijn geheel. Het verdict? Hoewel het redelijk prijzig is, is het de nachtcrème van Verso toch zijn prijs waard. Wat het product interessant maakt zijn de actieve ingrediënten die je op de huid smeert, en toch zal de huid niet rood worden. Een topper!

Verso Skincare is in België verkrijgbaar bij Verso in Antwerpen, Kroonen & Brown in Brussel en Fin Du Jour in Gent. Voor een nachtcrème betaal je 110 euro. Meer informatie via www.versoskincare.com.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content