Getest: huidolie voor in de douche van Rainpharma

Annelien Boens

Water en olie lijken niet meteen een perfecte combinatie. Maar het Belgische beautylabel Rainpharma brengt je met zijn ‘After Oil’ zeker op andere gedachten.

Water en olie lijken niet meteen een perfecte combinatie. Maar het Belgische beautylabel Rainpharma brengt je met zijn ‘After Oil’ zeker op andere gedachten.

Rainpharma is een Belgisch beautymerk dat in 2006 het levenslicht zag en in 2010 zijn eerste producten op de markt bracht. Het label is vooral bekend om zijn voedingssupplementen en Rainshakes, waarbij ze proberen ‘grote beloftes’ te vermijden.

Een succesverhaal in hun assortiment is de ‘After Oil’. Deze huidolie dient om aan te brengen vlak voor je uit de douche stapt. Je smeert je natte lichaam in met de olie en spoelt het vervolgens zachtjes af. Na het afdrogen voelt de huid gehydrateerd en erg zacht aan.

De ‘After Oil’ is verkrijgbaar in vier natuurlijke geuren en, zoals je wel kunt verwachten van een merk dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt, zijn alle geuren afkomstig van echte bloemen, planten, bomen kruiden. In het aanbod de citrusgeuren van ‘A Zes of Happiness’, de kruidige touch van ‘Calming Botanical Touch’, zoete invloeden van ‘Lemony Vanilla Hugs’ en de frisse geur van ‘Sweet Morning Mint’.

Het oordeel:

Het leek me eerst een vreemd idee, je insmeren met olie in de douche. Wie ooit in een ver verleden chemie kreeg, weet dat olie en water elkaar afstoten. Maar ik moet zeggen, na een eerste gebruik was ik meteen verkocht.

Nadat ik mijn haren had gewassen en me had ingezeept met douchegel was dus de ‘After Oil’ aan de beurt. Ik smeerde mijn armen en benen in met de huidolie. Dat had een grappig effect, want het water lijkt daarna zo van je af te lopen. Tijdens het afdrogen kan de olie goed in je huid trekken, zelf heb ik het er ook nog wat extra in gemasseerd.

Na een douche ben je dus meteen gehydrateerd en hoef je geen bodylotion boven te halen om het trekkerige gevoel van een warme douche tegen te gaan. Erg handig, aangezien het insmeren met bodylotion ook een heel gedoe kan zijn. Nu ben je dus helemaal klaar als je uit de douche stapt.

‘After Oil’ van Rainpharma: 17,95 euro (250ml)

Partner Content