Getest : het moderne fakirtapijt

Het tapijt met zesduizend rubberen naaldjes ziet er een beetje angstaanjagend uit, maar heeft wel degelijk een relaxerend effect.

De “Shakti” ziet er een beetje angstaanjagend uit, maar een Zweedse yogaleraar ontwierp deze tapijt met zesduizend rubberen naaldjes om volledig te relaxeren en zelfs cellulitis te bestrijden. Weekend.be-redactrice Caroline Lallemand nam de proef op de som. Haar relaas:

”Overwin uw vrees bij het zien van wat op een modern spijkerbed van een fakir lijkt, grijp uw moed bijeen, haal diep adem en strek u dan – best zonder kleren-uit over het rechthoekige matje met rubberen massagenaaldjes, dat effectief gebaseerd is op een oude Indische traditie. De eerste sensatie is niet onaangenaam, de stekeltjes duwen een beetje in de huid maar maar doen geen pijn. Na tien minuten merkt u ze zelfs niet meer op en voelt u zich volledig ontspannen. Geen stress meer, wel wat rugpijn”

Volgens de producent zijn de goede eigenschappen van de Shakti te danken aan het feit dat de naaldjes de bloedsomloop stimuleren en endorfines vrijmaken die voor een goed gevoel zorgen. Deze auto-massage heeft een relaxerend effect en zou op die manier hoofdpijn, slapeloosheid en zelfs cellulites bestrijden. Vijftien à dertig minuten zijn perfect voor een optimale werking. Al kan u er zelfs op in slaap vallen.

Het Shakti-tapijt is enkel online verkrijgbaar via www.tapismassage.com. (69 euro).

Caroline Lallemand/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content