Getest: Het geheim van Bobbi Brown voor een perfecte huid

© thinkstock

De Bobbi Brown make-up sessies laten u niet enkel kennis maken met het uitgebreide gamma van het merk maar leren u ook wat de juiste producten voor uw type zijn en hoe u ze het beste kan gebruiken. Knackweekend deed de test in de hoop buiten te stappen met de perfecte huid.

Cosmeticamerk Bobbi Brown heeft het slim gezien: het heeft geen nut geweldige producten te ontwikkelen als iedereen ze verkeerd gebruikt. Ze lanceerden daarom handige how-to sessies in hun shops, waar klanten gratis om advies kunnen vragen. In een mum van tijd weet je hoe je de perfecte smokey eye creëert, wat je nu voor je wenkbrauwen moet gebruiken of hoe je je lippen opmaakt.

Knackweekendredactrice Katrin Swartenbroux, leergierig als ze is, vroeg aan Bobbi Brown make-up artist Eliano Bou Assi hoe ze het geheim van een perfecte huid kon ontcijferen en was zo vriendelijk dit met jullie te delen.

Stap 1: De voorbereiding: reinigen, oppeppen en hydrateren De voorbereiding van de huid op een verse laag make-up is het allerbelangrijkste. Eliano Bou Assi vergeleek het met een muur die geschilderd moet worden: met restjes cement en zonder goede primer zal het eindresultaat er nooit goed uitzien, hoeveel lagen je er ook opsmeert. Hoewel de woorden “verven” en “lagen smeren” mij als doorgaans semi-natural girl een beetje reflux gaven nam ik toch plaats achter de deskundige handen van Bou Assi, die begon met eerst zijn handen en vervolgens mijn gezicht schoon te maken.

Een goed reinigingsritueel is immers de sleutel tot een stralende huid en je gezicht schoonmaken met handen vol bacteriën is uiteraard dweilen met de kraan open. Niet alleen is het regelmatig proper maken van je huid belangrijk; ook de producten die je ervoor gebruikt spelen een grote rol.

Gebruik voor de wimpers een remover die zacht genoeg is om de tere huid rond je ogen niet te irriteren, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat zelfs waterproof mascara verdwijnt. De eyemake-up remover met aloë van Bobbi Brown maakte mijn ogen griezelig naakt zonder branderig gevoel, een plus bij deze toch wel intieme ervaring die ik nu plots met een make-up artist moest delen.

Daarna was de rest van mijn gezicht aan de beurt. Aangezien ik een fijne velletje heb dat na het wassen vaak trekkerig aanvoelt was ik dan ook bijzonder blij te zien dat Bobbi Brown ook een soothing cleansing oil had – een van de fijnste schoonmaakformules op de markt wat mijn huid betreft. Je brengt de olie aan op een droge huid, masseert hem grondig in en spoelt af met water. Het biedt grondige reiniging en je huid voelt gevoed nog voor er een hydraterende crème op is gesmeerd. Echte propere meisjes gebruiken na het reinigen een toner -een stap die ik wel eens durf overslaan- maar de flacon Enriched Mineral Water zou wel eens mijn badkamerkastje kunnen verrijken.

Enkele druppels Bobbi Brown Intensive Skin Supplement (“deppen, niet smeren!”) en een nootje Hydraterende Facecream en mijn gezicht is gehydrateerd én geprimed voor de make-upsessie.


Stap 2: Corrigeren
Wie bij Bobbi Brown om een concealer vraagt krijgt meteen een doosje met twee producten in: een corrector en een concealer. De corrector zorgt ervoor dat de kringen onder je ogen verdwijnen, de concealer die je erover aanbrengt laat het geheel natuurlijker ogen. Vrouwen met kringen die eerder blauw tot paars van kleur zijn kiezen voor de zachtroze corrector, terwijl bruine tot groenige wallen het best gecamoufleerd worden met perziktinten.

Ook hier speelt de manier van aanbrengen een grote rol: warm je vingers op en tik het product zachtjes in je huid, enkel onder de ogen; dicht bij de wimperrand en nooit op het bewegend ooglid. “Niet bang zijn als het er wat onnatuurlijk uitziet”, zegt Bou Assi terwijl hij de corrector aanbrengt. “Wanneer ik hierna de concealer gebruik zal je er niets van merken.” Het resultaat is verbluffend en het lijkt zelfs alsof naast mijn donkere kringen ook mijn wallen en droogtelijntjes verdwenen zijn. “Klopt”, lacht Bou Assi, “het product bevat vitaminen en anti-oxidanten waardoor je niet enkel maskeert maar ook echt werkt aan je probleem.”

Hoe mooi mijn kringen ook verdoezeld zijn, Bou Assi fixeert het geheel toch even met los poeder en een blending brush, zodat ik er ook vanavond nog fris uitzie – wat fijn is voor mijn omgeving.

Stap 3: Foundation Volgens Bobbi Brown kunnen de meeste meisjes zonder foundation: een goede concealer en een pronte mascara die zorgen voor een frisse oogopslag, wat blusher en een lipstick en je ziet er stralend uit. Omdat veel vrouwen zich tegenwoordig echter naakt voelen zonder foundation ontwikkelde het merk ook een heel gamma aan foundations in ontzettend veel tinten zodat iedereen zijn gading zou vinden; van het donkerste velletje tot de lichtste teint.

“De kleur van je foundation is ontzettend belangrijk”, zegt Bou Assi. Een foute kleur kan ervoor zorgen dat je huid er grijs, geel of oranje gaat uitzien. Ook de manier van aanbrengen is noodzakelijk: je foundation moet een tweede huid worden. “Wanneer een meisje op je toeloopt en zegt: ‘Ik vind je foundation geweldig’, dan is dat geen compliment”, vertelt Bou Assi. “Wanneer ze zegt ‘Je huid is fantastisch’, dàn weet je dat je goed opgemaakt bent.” Ik weet niet of ik naast geflatteerd ook niet een heel klein beetje bang zou zijn wanneer iemand me dat tijdens mijn metrorit naar huis zou toefluisteren, maar besloot het er op te wagen. Strijdvaardig kroop ik terug op de lederen make-up stoel. Living life in the fast lane was nooit zo comfortabel.

Met een spiegel naar het daglicht gedraaid test Bou Assi verschillende tinten uit op mijn wang, naar mijn slaap toe. De crèmes verschillen telkens maar een halve tint met elkaar maar mijn juiste kleur springt onmiddellijk in het oog. “Een goede foundation zit’m in de details, zelfs een halve tint kan het verschil maken.”

Als iemand die liefst van al een lichtreflecterende foundation of getinte dagcrème gebruikt was de dekkingscapaciteit van de Bobbi Brown-foundation even schrikken. Niets om me zorgen over te maken, verzekerde Bou Assi me; je kan het verschil maken door de manier waarop je je foundation aanbrengt. Zelf werkt hij het liefst met een penseel, al zijn je vingers net zo’n goede werktuigen. “Je mag foundation over het hele gezicht aanbrengen, maar als je niet houdt van een stevige dekking dan zijn je kin, je neus en je voorhoofd voldoende. Blend wel goed uit. Test bovendien altijd of je voorhoofd dezelfde kleur foundation nodig heeft – sommige mensen zijn daar wat donkerder”, raadt Bou Assi aan.

Stap 4: Afwerken
Het geheel wordt alweer gefixeerd met een los poeder op een groot penseel waarmee hij zachtjes over mijn huid vliegt. “Vrouwen die hier en daar glimmen, vooral op de T-zone, kunnen een beetje extra gebruiken maar bij jou is dat niet nodig.” -Kreeg ik nu net een compliment? Afwerken doet Bou Assi met bronzer op mijn slapen, neus en jukbeenderen en een dotje blusher op de appeltjes van mijn wangen.

Hoewel ik het gevoel heb dat Bou Assi hard aan mijn gezicht heeft gewerkt voelt het niet plakkerig of zwaar aan. De aanblik is eveneens verrassend: ik zie eruit alsof ik tien uur geslapen heb en net een ochtendwandeling door een zonovergoten parkje heb gemaakt. (De waarheid: twee uur slaap tussen verhuisdozen en een helse metrorit door de Brusselse endeldarm).

Het fijnste aan de hele sessie is niet per sé dat ik er mooi opgemaakt uitkom -al is het een fijne bijkomstigheid- maar dat Bou Assi me werkelijk heeft geleerd waar ik moet op letten als ik make-up koop of aanbreng. Als ik u een product zou moeten aanraden dan schreeuwen al mijn zintuigen DE CONCEALER, maar het beste is dat u een afspraak maakt bij de Bobbi Brown counter en zelf kijkt welke producten voor u het verschil kunnen maken. Na mijn sessie voelde ik me wijzer en frisser; niet per se zwaar opgemaakt maar gewoon een betere versie van mezelf. Mijn muur van zelfvertrouwen zorgde er allicht voor dat niemand op de metro nog tegen me dùrfde fluisteren. (KS)

Bobbi Brown
Rue A. Orts 11A (Dansaert)
1000 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content