Getest: foundations

Dit seizoen vraagt om een perfecte, maar natuurlijke huid. De nieuwe foundations zijn dan ook vrij transparante texturen met verzorgende eigenschappen.

Dit seizoen vraagt om een perfecte, maar natuurlijke huid. De nieuwe foundations zijn dan ook vrij transparante texturen met verzorgende eigenschappen. Givenchy Photo’Perfexion Light SPF 10 (8T, 43,77 euro) Belooft: een stralende teint met perfect huidreliëf.
Onze mening: voelt aan als een tweede huid, onzichtbaar maar bijgevolg ook weinig dekkend. De mousseapplicator geeft een lichte fluïde met een verhelderend complex en polymeren die de huidkorrel optisch verfijnen. Handig om bij te werken.
In de parfumerie
Jane Iredale Liquid Minerals (56 euro) Belooft: natuurlijke foundation die zich aanpast aan de huidskleur.
Onze mening: minerale (poeder)make-up wordt steeds populairder als natuurlijk alternatief. Jane Iredale heeft een vloeibare foundation bedacht met minerale pigmenten, verpakt in liposomenbolletjes in een gel van aloë vera en verzorgende ingrediënten. Bij het oppompen breken de bolletjes en vermengen de ingrediënten zich. Daarom is het belangrijk dat je de crème eerst goed mengt op je hand en dan pas aanbrengt. Het mooiste resultaat bereik je met een borstel. Goed doorwerken, want na een minuut zet de formule zich vast op de huid en geeft een langdurig mat effect met medium dekking.
Info: 02 381 29 79, www.janeiredale.com.

Shiseido Perfect Refining Foundation SPF 15 (8T, 39 euro) Belooft: een gehydrateerde, egale teint.
Onze mening: deze fluïde geeft een behoorlijke dekking met een natuurlijke, eerder matte finish. De huid voelt zacht en comfortabel aan.
In de parfumerie
Dior Capture Totale Serum de Teint SPF 15 (9T, 85 euro) Belooft: een egale, gladde, stralende en stevige huid.
Onze mening: deze fijne fluïde geeft toch een behoorlijke dekking. De huid wint aan éclat, maar zonder dat daar glans of glitter aan te pas komt. Perfect voor de rijpere huid die geen zware crèmetexturen wil.
In de parfumerie
L’Oréal Infaillible Pinceau (6T, 16,49 euro) Belooft: een matte teint de klok rond, voor de normale tot vette huid. Onze mening: de borstel geeft zelf foundation vrij met een draaisysteem. Het is even zoeken naar de juiste hoeveelheid, wij raden dan ook aan om eerst op de hand te werken. Het penseel is even wennen, maar werkt handig en voelt aangenaam aan. De foundation zelf geeft een matige dekking met een fijne, matte finish die het bij ons toch geen halve dag uithield.
Grootdistributie
Clarins Skin Illusion SPF10 Mineral & Plants Extracts (6T, 34,20 euro) Belooft: verzorgende foundation die een heldere, egale teint geeft.
Onze mening: wij zijn een fan van pompflacons, omdat het de meest hygiënische verpakking is waardoor er minder bewaarmiddelen in moeten. Deze hydraterende fluïde heeft een lichte textuur die een natuurlijke dekking geeft en het licht optisch manipuleert, zodat de teint er egaler en stralend uitziet. Het product heeft een frisse maar aanwezige komkommergeur waar je van houdt of niet.
In de parfumerie
Sofie Albrecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content