Getest en goedgekeurd: Kiehl’s Skin Rescuer

Kent u dat; een huid die niet per sé vet is, of niet per sé droog, maar u voelt dat er ‘iets’ mis is ? De kans is groot dat uw huid lijdt onder de stress die u iedere dag ondervindt. Stress is dan ook niet voor niets een van de grootste boosdoeners van deze tijdsgeest.

Volgens Cynthia Ackrill van het Amerikaanse Stressinstituut is stress verantwoordelijk voor 70-90% van de doktersbezoeken–het draagt bij tot en kan zelfs alle ernstige ziekten nabootsen.

Maar stress heeft natuurlijk ook heel wat negatieve invloed op de huid. Vroegtijdige huidveroudering, fijne lijntjes, en een gevoelige, droge huid die vatbaar is voor eczeem, proriasis of roseaca en een over het algemeen pafferig gezicht met droge rode vlekjes zijn slechts enkele symptomen dat ook je huid het uitschreeuwt om het wat rustiger aan te doen.

Je stress verminderen moet je zelf doen, door bijvoorbeeld meer rustmomenten in te lassen en aan yoga te doen, maar Kiehl’s komt alvast met een hulpmiddeltje dat je huid zal bijstaan in stresserende tijden. Enter Kiehl’s Skin Rescuer – Stress Minimizing Daily Hydrator. Deze zachte hydraterende crème werkt actief aan de minimalisering van de zichtbare tekenen van stress door middel van sleutelingrediënten als Rosa Gallica en kamille die de opkomst van stresssignalen beperken en een gezonde, sterke huidbarrière bevorderen. Dit zorgt ervoor dat de huid minder kwetsbaar wordt voor de tekenen van stress.

Bij Knack Weekend weten we maar al te goed wat stress is, en aangezien ondergetekende zowat ieder symptoom van een gestresseerde huid kon afvinken waren we dan ook bijzonder benieuwd om deze Kiehl’s nieuwigheid te testen. En goed te keuren, zo blijkt achteraf.

De Skin Rescuer is bijzonder licht – in de winter zou een hydraterend serum vooraf allicht geen kwaad kunnen, in de zomer is het perfect- en trekt meteen in zodat je niet achterblijft met een plakkerig gevoel. Na het aanbrengen voel je duidelijk dat je huid kalmeert en comfortabel aanvoelt, op lange termijn (lees: enkele weken testen) zie je duidelijk vermindering van droge rode vlekjes. Over het algemeen is mijn gezicht minderpafferig, minder grauw en gewoon een betere versie van zichzelf.

De Skin Rescuer mag zowel ’s nachts als overdag gebruikt worden en komt in een handige pompflacon met de typische ‘apothekerslook’ van Kiehl’s. Je betaalt een democratische 35 euro voor een flesje van 75 ml. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content