Getest: een zelfbruiner voor onder de douche

© iStock

Lancaster heeft een zelfbruiner op de markt gebracht die je gewoon onder de douche kan smeren en weer afspoelen. Op één minuut zou de klus geklaard moeten zijn. Uiteraard hebben wij dit getest.

Hoewel we weten dat de zon niet altijd goed voor ons is, spenderen heel wat mensen hun vrije uurtjes -hopelijk ingesmeerd – op het terras. Toch zijn er alternatieven om een kleurtje op te doen waar geen UV-straling aan te pas hoeft te komen. Zelfbruiners winnen de laatste tijd enorm aan populariteit en het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat innovaties in cosmeticaland zich in deze sector afspelen. Zo ook bij Lancaster, die een zelfbruinende lotion voor onder de douche op de markt heeft gebracht. Aangezien we alvast bijzonder te vinden zijn voor de verschillende bodylotions die je onder de douche kan aanbrengen – eigenlijk van alles wat ’s ochtends tijdbesparend werkt – konden we niet anders dan dit product aan de test te onderwerpen.

Getest: een zelfbruiner voor onder de douche
© Lancaster

Wat belooft het product?

Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion van Lancaster is een zelfbruiner voor onder de douche. Net als alle Lancaster zelfbruiners bevat deze lotion de ”Tan Color Adapt Technology”, ofwel DHA verrijkt met melanine. Dag na dag zou je geleidelijk een prachtige, natuurlijk ogende goudbruine teint moeten ontwikkelen zonder strepen of oranje waas.

Hoe aan te brengen?

Scrub je huid – Lancaster heeft voor de handigheid ook een nieuwe scrub aan het gamma toegevoegd – zodat dode cellen verwijderd worden en je zelfbruiner gelijkmatig in de huid kan dringen. Was jezelf daarna met een douchegel zoals je dagelijks gewend bent. Nadat je je huid zorgvuldig hebt afgespoeld, zet je de douche uit. Vervolgens breng je de In Shower Self Tan Lotion aan met cirkelvormige massagebewegingen, over alle delen van het lichaam die je een kleurtje wil geven. Na één minuut kan je jezelf afspoelen en voorzichtig afdrogen.

Geen beter moment om een zelfbruiner te testen dan op zonvakantie! Aangezien ik in het verleden geen al te plezierige aanrakingen heb gehad met zelfbruiners besloot ik mijn eerste test af te nemen op een lichaamsdeel dat niemand nimmer in daglicht te zien krijgt. Na de scrub- en wasbeurt bracht ik dus voorzichtig een vingerhoed van het product aan op mijn buik. Hoewel het goedje zelf ambergekleurd was was het bij het aanbrengen op mijn melkwitte vel niet zichtbaar, al kan dat ook aan de verlichting in mijn badkamer liggen. De structuur van de In Shower Tanning Lotion was in ieder geval erg fijn, een soort olie-achtige substantie die als het ware een laagje legde over mijn huid – waarschijnlijk ook de reden waarom je het product mag afspoelen. Na de douche depte ik mezelf zachtjes droog met een oude handdoek. Hoewel Lancaster op de flacon waarschuwde dat het product (uitwasbare) vlekken kan nalaten heb ik daar niets van gemerkt.

Het resultaat was al na enkele uren zichtbaar: zoals beloofd een heel subtiele, naar mijn mening misschien zelfs té subtiele kleurschakering die redelijk egaal leek. Een beetje zoals je zou moeten verkrijgen nadat je jezelf hebt ingesmeerd met een bodylotion met zelfbruiner. Ik was die dag ook enkele keren gaan zwemmen en allicht heeft dat ook impact gehad op de werking. Bref: ik was toe aan een waanzinniger resultaat, te meer omdat iedereen aan het zwembad al een mooier kleurtje had dan ik. Diezelfde avond besloot ik dus mijn benen te behandelen en herhaalde het ritueel van die ochtend, al was ik iets minder voorzichtig aangezien het resultaat immers ‘subtiel’ was gebleken.

De twaalf uren die erop volgden bleef ik op het droge en toen ik die nacht plots de typische zelfbruinergeur rook -die ik overdag na de behandeling van mijn buik niet had geroken- hadden de alarmbellen in mijn hoofd moeten afgaan. Helaas. Hoewel roze en oranje een fijne combinatie in je garderobe kan zijn, is het op je huid een heel ander verhaal. Over mijn schenen en kuiten liepen bleke waterstraaltjes in een zee van ongelijkmatige lava die vooral op mijn knieën heel wat ravage had aangericht. De rest van mijn vakantie spendeerde ik in lange jurk, tussen de tafeltjes in de strandbar sluipend om de citroentjes uit de cocktails te stelen en er vervolgens verwoed mijn benen mee in te wrijven.

via GIPHY

Het verdict

Omdat het product zo makkelijk aan te brengen leek en je het ook kan afspoelen ga je ervan uit dat het foolproof is. Ik heb bijgevolg alle beginnersfouten gemaakt die ik met een reguliere zelfbruiner nooit zou maken: letten op een gelijkmatige verdeling en extra aandacht besteden aan gevaarlijke plekken zoals enkels, knieën of ellebogen. (In my defense: de In Shower Tanning Lotion maakte dat best moeilijk aangezien je het product niet kan zien op de huid en je er water over laat lopen.) Mijn eerste poging was echter wel geslaagd en ik moest er beter rekening mee houden dat de kleur de kans moet krijgen om zich dag na dag op te bouwen.

Geleerde les: een zelfbruiner gemarket op onze luiheid vergt nog steeds veel aandacht en inspanning om aan te brengen. Zolang je deze gouden regel in het achterhoofd houdt, heb je vast een gouden teint als resultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content