Getest: een tutorial uit het gloednieuwe ‘Happy Nails 2’-boek van Elfi De Bruyn

Na het gigantische succes van het eerste ‘nail art’ boek van de gekke, kleurrijke Elfi is er een opvolger. In haar tweede boek wordt je, vanzelfsprekend, opnieuw ondergedompeld in haar leuke wereldje vol tutorials, toffe weetjes en heerlijke gerechtjes.

Na het gigantische succes van het eerste ‘nail art’ boek van de gekke, kleurrijke Elfi is er een opvolger. In haar tweede boek wordt je, vanzelfsprekend, opnieuw ondergedompeld in haar leuke wereldje vol tutorials, toffe weetjes en heerlijke gerechtjes.

Fan van dino’s, hou je van pizza, schrijf je soms liefdesbrieven of heb je een fascinatie voor vlinders? Voor werkelijk iedereen staat er wel een leuke tutorial in Happy Nails 2. Dit boek is allesbehalve voor zwartkijkers, al zullen die misschien na het lezen van het boek het leven door een glitterroze bril zien. Elfi is in het echte leven zoals je haar in het boek leert kennen, een zotte doos voor wie geen enkele droom onbereikbaar is. Qua levenswijsheden kan dat dus ook tellen.

Happy Nails 2 is er natuurlijk wel vooral voor de nail art-lovers, want dat is nog altijd het liefste wat Elfi doet. Maar wie ook af en toe eens in de keuken duikt om in de potten te roeren, vindt in het boek ook enkele receptjes voor Elfi-proof eten.

Het oordeel:

Mijn collectie nagellakjes is ondertussen ook al indrukwekkend. Maar meestal beperkt mijn nail art zich tot het aanbrengen van glitternagellak (iets wat Elfi ALTIJD in haar handtas heeft zitten, hoe kan het ook anders?). Toen Elfi me aanzette om zelf iets uit te testen, heb ik er de tutorial uitgehaald die ook voor dummies goed te doen is. De ‘dip & dye’-techniek aan de hand van een oogschaduwapplicator is een leuke tutorial om er in te komen.

Het enige wat je nodig hebt is een oogschaduw applicator (met mousse) en enkele nagellakkleurtjes, waaronder zeker een goede witte basislaag. Breng eerst en vooral een basis coat aan, zo zal de nagellak zich goed hechten. Vervolgens lak je twee laagjes witte nagellak. Zoek wel een lakje dat goed dekt, want een witte ondergrond is essentieel. Dan kies je zo’n 3 felle of pastelkleurtjes uit (wij kozen voor oranje, roze en zachtblauw).

Je dept daarna de oogschaduw applicator tegen het nagellakborsteltje, waardoor je telkens een kleine hoeveelheid lak te pakken hebt. Vervolgens dep je het oogschaduwborsteltje verschillende keren op je nagels, zodat je een ‘dip dye’-effect bekomt. Dat herhaal je telkens opnieuw voor de twee andere kleuren. Tot slot breng je nog een laagje top coat aan, zodat de kleuren mooi in elkaar overvloeien.

Het vergt een beetje oefening omdat je in het begin nog te veel nagellak aanbrengt en het gewoon een hoopje nagellak lijkt te worden. Let ook op dat de oogschaduwapplicator schoongemaakt is en niet nog oogschaduw bevat. Dit zorgt ervoor dat je nagellak een ander kleurtje zal krijgen. (AB)

Happy Nails 2, Lannoo, 14.99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content