Getest: een natuurlijke oplossing voor je droge ogen

© iStock

De hele dag voor het computerscherm zitten of vertoeven in een ruimte met airconditioning, dit zijn maar twee van de vele oorzaken van droge ogen. Weleda introduceert met Visiodoron Malva nieuwe oogdruppels die je blik zullen veranderen.

Steeds meer mensen hebben last van droge ogen, een gevolg van onze huidige leefgewoonten. Droge ogen zijn meestal het gevolg van irritatie van het oogoppervlak. Dit kan onder meer door het langdurig dragen van lenzen, het nemen van medicijnen, het vele staren naar een computerscherm of een ongezonde omgeving.

Getest: een natuurlijke oplossing voor je droge ogen
© Weleda

De traanfilm, het laagje dat door het knipperen op je ogen wordt gelegd, is bij mensen met droge ogen niet goed meer. Het oog zal hierdoor sneller uitdrogen en is ook niet langer beschermd. Daarom ontwikkelde Weleda, bekend om zijn natuurlijke beautyproducten, de Visiodoron Malva oogdruppeltjes. Het zijn oogdruppels zonder conserveringsmiddelen die eigenlijk de taak van het traanvocht zullen overnemen.

Het product is, zoals alle andere producten van Weleda, 100% natuurlijk en maakt dus weinig kans op irritatie. De formule bestaat uit een combinatie van biologisch malva-extract en plantaardig hyaluronzuur. De twee bestanddelen werken in op een andere laag van de traanfilm, waardoor de oogdruppeltjes erg effectief zijn.

Het oordeel

Droge ogen zijn geen onbekend fenomeen voor mij. Als webredacteur vertoef je dagelijks vele uren voor het computerscherm en ook de af en toe gebrekkige luchtcirculatie in de werkomgeving is me niet vreemd. Mijn ogen voelen dus regelmatig droog aan, maar de stap om chemische druppeltjes te kopen was me wat te groot.

Nu de oogdruppels van Weleda ook in België te vinden zijn, testte ik ze met plezier eens uit. Het vergt wat kunde om de druppeltjes uit de ampullen te krijgen, maar de tweede en zeker de derde keer gaat er nog weinig verloren.

Je ogen voelen eerst wat waterig en je ziet een klein beetje wazig, een normaal gevolg van het gebruik van oogdruppeltjes. Maar je voelt meteen het verschil, er ligt een zacht laagje over je ogen. Mijn blik voelt frisser aan en ook de bijhorende lichte hoofdpijn maakt na verloop van tijd plaats. Zeker aan te raden dus.

Annelien Boens

Adviesprijs 20 ampullen van 0,4 ml in doosje: 11,99 euro / Enkel te verkrijgen bij apotheken die Weleda in het gamma hebben / www.weleda.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content